Viyana Konut Günü’nde 500 Dairelik Sosyal Konutun Temeli Atıldı

4 Eylül Viyana Konut Günü vesilesiyle, 10. Bölge Favoriten ilçesine inşa edilecek ve 500 dairelik sosyal konutların temeli atıldı.

Viyana Konut Günü’nde 500 Dairelik Sosyal Konutun Temeli Atıldı

Deniz Hüyük | Viyana 

Viyana Favoriten ilçesine inşası başlayan 500 dairelik sosyal konutun temeli, Viyana Belediye Başkan Yardımcısı Kathrin Gaal (SPÖ) ve Favoriten İlçesi Belediye Başkanı Marcus Franz’ın (SPÖ) katıldığı törenle atıldı.

Yüz yılı aşkındır sosyal konut projeleriyle dünyada örnek teşkil eden Viyana, belediye evlerinin inşasına durmaksızın devam edileceğinin mesajını verdi. 

Yaklaşık 220 Bin dairesinde yarım milyon insanın yaşadığı belediye evleri sayesinde, Viyana Avrupa’da konut kiralarının en ucuz olduğu başkent olma özelliğine sahip. 

10. Bölge Laxenburgerstraße 2 üzerinde inşa edilecek sosyal konut hakkında DerVirgül’e bilgi veren Viyana Belediye Başkan Yardımcısı Kathrin Gaal, sosyal konutların her şeyden önce iklim dostu olduğunu belirterek, çocukların yaşam alanlarının gözetildiği, spor ve yeşil alanların yeterli olması konusunda hassasiyet gösterdiklerini söyledi. 

Gaal, toplumun tüm kesimlerinin yaralanabileceği bir plan üzerinden çalışma yürüttüklerini söyleyerek, çatı katların bekar insanlar için küçük daireler, daha fazla hane halkı olanlar için ise daha geniş dairelerin inşa edileceğini ifade etti.|DerVirgül 

© Foto: DerVirgül 

Yayınlama: 03.09.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.