Avusturya’da Dondurulmuş Gıda Ürünlerinde Patlama
Ülkede salgın sürecinde, her hane 25 kilogram dondurulmuş pizza ve benzeri ürün satın alındı-dondurma ve kek hariç. Restoranların kapalı olmasından dolayı, evde yapılan yemekler tüketildi.
Pandemi ve beraberindeki kısıtlamalar önce okulda, anaokulunda ve ofise yemek ihtiyaçlarını giderenlerin çoğu bunu değiştirmek zorunda kaldı restoranda sosyal gıda tüketmek uzun zaman yapılamadı.
Bu, dondurulmuş gıda satışlarına yansıdı.
2020’de her hane 2019’a göre 3 kilo fazla olmak üzere ortalama 25 kilo dondurulmuş ürün satın aldı – Iglo Austria GmbH’ya göre bu hiç olmadığı kadar fazla.
100.000 Ton Dondurulmuş Ürün
Geçen yıl Avusturyalı hane halkı tarafından toplam 100.000 ton dondurulmuş pizza ve benzeri satın alındı (dondurma ve kek hariç tüm bilgiler).
Böylelikle gıda perakendesinde toplam 537 milyon Euro ciro elde edildi.
Gıda perakendeciliğinde bu gıda kategorisindeki gelirler geçen yıl yüzde 19, yani neredeyse beşte biri arttı.
Balık ve deniz ürünleri segmentleri (yüzde +24,5 ila yaklaşık 170 milyon Euro), patates (yüzde +17,9 ila iyi bir 61 milyon euro) ve sebzeler (yüzde + 17 ila iyi bir 116 milyon Euro) özellikle yüksek büyüme oranları kaydetti.
Kendi kendine pişirilen yemeklerin bileşeni olarak kullanılabilen ürünler, ortalamanın üzerinde satış rakamları kaydedildi.
Doğal sebzelerlede yapılan satışlar yüzde 20 artarak neredeyse 61 milyon Euro’ya, doğal balıklar yüzde 26,9 artarak neredeyse 64 milyon Euro’ya ve deniz ürünleri ile yapılan satışlar yüzde 31,8 artarak 38 milyon Euro’ya yükseldi.
Avusturyalılar “Kendileri Pişirdiler”
Dondurulmuş hazır yemek satışları da (yüzde +13,2) güçlü bir şekilde arttı, ancak buna kıyasla daha az bir ölçüde. Yaklaşık 122 milyon Euro’ya ulaştı.
Iglo Austria Genel Müdürü Markus Fahrnberger-Schweizer,” tüm dondurulmuş gıda kategorisinin gelişimi, 2020 yılında Avusturya mutfaklarında kendi kendine pişirmenin arttığını gösteriyor ” diyor – Özellikle kendi şirketinin verileri bunu gösteriyordu.
Dondurulmuş ürünlerin avantajları, balık ve sebzelerin uzun raf ömrü, kolay porsiyonlama ve buna bağlı olarak gıda israfının önlenmesi olarak vurgulandı. |virgül
© Bild: virgül