Huysuz Virjin | Seyfi Dursunoğlu yaşamını yitirdi

Huysuz Virjin karakteriyle tanınan Seyfi Dursunoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Huysuz Virjin | Seyfi Dursunoğlu yaşamını yitirdi

15 gündür tedavi altında olan Huysuz Virjin karakteriyle tanınan Seyfi Dursunoğlu, 88 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Dursunoğlu’nun son üç gündür yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Hastane Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu yaptığı açıklamada “KOAH hastası olan ve aynı zamanda 15 gündür hastanemizde pnömoni (zatürre) tedavisi gören değerli sanatçımız Seyfi Dursunoğlu’nu maalesef bugün saat 16.45’te kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet ailesine, tüm sanat camiasına ve sevenlerine sabır diliyoruz” ifadelerini kullandı.

SEYFİ DURSUNOĞLU KİMDİR?

1 Ekim 1932’de Trabzon’da doğan Seyfi Dursunoğlu, Haydarpaşa Lisesi’ni bitirdikten sonra İngiliz Filolojisi bölümünde gördüğü eğitimi yarıda bırakarak Sosyal Sigortalar Kurumu’nda memur olarak çalışmaya başladı.

18 yıl SSK’de devlet memurluğu yaptıktan sonra işinden ayrıldı ve 1970’te Huysuz Virjin olarak sahne almaya başladı.

Drag queen, şarkıcı ve sunucu olarak anılan Seyfi Dursunoğlu, “Huysuz Virjin” karakteriyle en büyük sıçramayı TRT’de Öztürk Serengil’in yarışma programına katılarak yaptı. 

Dursunoğlu daha sonra Huysuz Virjin 1. adında bir kanto plağı yaptı. Huysuz Virjin tiplemesiyle “Katina” isimli seslendirdiği şarkısı vardır.

Huysuz Show adlı programını sunan Dursunoğlu, bir dönem Popstar Türkiye yarışmasının ikinci sezonunda jüri üyeliği de yaptı.

2007 yılında Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) tarafından programının yayınlandığı televizyon kanallarına dolaylı olarak baskı yapıldığı ve sansür uygulandığını gerekçe göstererek Huysuz Virjin’i artık canlandırmayacağını açıkladı. 

2012’de Show TV’de yayınlanan Huysuz’la Dans Eder misin? programını sundu.

Aynı yıl Star TV’de yayınlanmaya başlayan, Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı.

Programın final bölümüne son kez Huysuz Virjin olarak çıktı ve “Bu benim son kantom” diyerek yaşından dolayı bir daha kanto yapamayacağını dile getirdi.

Sunduğu programlar:

– Huysuz ve Tatlı Kadın
– Huysuz Şimdi Hostes
– Popstar Türkiye – Kanal D
– Huysuz’la Dans Eder Misin? – Show TV
– Benzemez Kimse Sana – Star Tv
– Benzemez Kimse Sana – Show TV
– Benimle Dans Eder Misin? – Kanal d
– Benimle Dans Eder Misin? – Fox Tv
– Huysuz’la Dans Eder Misin – Show TV
– Huysuz’la Görücü Usulü – Atv 

Yayınlama: 18.07.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.