FPÖ Lideri | ‘’Kur’an, koronadan daha tehlikelidir’’

Aşırı Sağ Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), Viyana Eyalet Seçim kampanyası kapsamında yaptığı mitingde, göçmenler ve inançları hedef alındı.

FPÖ Lideri | ‘’Kur’an, koronadan daha tehlikelidir’’

Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Viyana Eyalet Seçimleri kapsamında yaptığı miting, beklenen ilgiyi görmedi.  

10. Viyana Bölgesi Viktor-Adler-Mark Favoriten Caddesi’nde yapılan seçim mitingine, FPÖ genel başkanı Norbert Hofer, FPÖ Grup başkanı Herbert Kickl ve Viyana Eyaleti liste başı adayı Dominik Nepp konuşmacı olarak katıldı.  

Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgede salı günü yapılan mitinge bir kaç yüz kişi katıldı.  

Miting maske takmak dahil, korona yönetmeliklerinin de pasif protesto edilmesi anlamına gelmekteydi. Herbert Kickl konuşmasında, maske takılmamasını memnuniyetle karşıladığını dile getirdi. 

Miting boyunca yapılan tüm konuşmalarda ana figür olarak yabancılar kullanıldı.  

FPÖ Lideri Norbert Hofer, ülkede yaşayan Müslümanları hedef alarak, Koronadan korkmadığını söyleyerek, ‘’Kur-an, koronadan daha tehlikelidir’’ ifadelerini kullandı.  

Konuşmalarda, ‘İslamcı teröristler’ ibaresi kullanılarak, bunların halen ülkeye davet edildiği ileri sürüldü.  

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın özellikle göçmenlere karşı sert tutumunu örnek aldıklarını söyleyen Hofer, “Tanrı’nın ve halkın dostu” benzetmesi yaptı.  

 

Öte yandan seçim anketleri, FPÖ’nün Viyana Eyalet Seçimlerinde, 2015 yılında aldığı oy oranın çok altında olduğunu gösteriyor. |virgül  

© Bild: virgül 

Yayınlama: 17.06.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.