İspanya Medyası | ‘’Türkiye, İspanya’ya gelecek tıbbi malzeme uçağını Ankara’da tutuluyor’’

İspanyol El País ve El Mundo gazeteleri, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan İspanya’ya ait tıbbi malzeme yüklü bir uçağın 6 gündür Ankara’da tutulduğunu iddia etti.

İspanya Medyası | ‘’Türkiye, İspanya’ya gelecek tıbbi malzeme uçağını Ankara’da tutuluyor’’

İspanyol El Mundo ve El País  gazeteleri, İspanya Sağlık Bakanlığı ile Castilla-La Mancha ve Navarra özerk yönetimleri tarafından Çin’den satın alınan ve tıbbi ekipman yüklü bir uçağın gümrük sorunu sebebiyle Ankara Esenboğa Havalimanı’nda altı gündür tutulduğunu iddia etti. 

Haberde, İspanya’da gitgide derinleşen koronavirüs salgını sebebiyle Sağlık Bakanlığı ile Castilla-La Mancha ve Navarra özerk yönetimleri tarafından kritik durumdaki hastanelere aktarılmak üzere yüzlerce solunum cihazı satın alındı.

Cumartesi günü İspanya’ya varması beklenen uçak Ankara’da durdu ve birtakım bürokratik sorunlarla karşı karşıya kaldı. Ve gümrük denetimleri de yine Ankara’da yapıldı. 

İspanya’ya taşınan malzemeler arasında Castilla-La Mancha yönetiminin aldığı 150 solunum cihazı da var.

El Mundo bu solunum cihazları için üç milyon avro ödendiği bildirdi. Haberde buna ek olarak, uçakta Navarra yönetimi tarafından da alınan tıbbi maskelerin olduğu bilgisi de var. 

Türkiye Yardım Etmişti  

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı (MSB), koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında sağlık malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait uçağın İspanya’nın Madrid kentine 1 Nisan’da iniş yaptığını bildirmişti.  

Malzemelerin yer aldığı sandıkların üzerinde İtalyanca ve İspanyolca, Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var.

Karanlığın ardında nice güneşler var.” sözü ve “Türkiye’den İspanyol halkına sevgilerle” ifadeleri yazılmıştı. |virgül

Yayınlama: 04.04.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.