Eski Maoist Perinçek’e Göre ABD’nin Öldürdüğü Kasım Süleymani Hepimizin Şehidi

ABD güçlerinin düzenlediği nokta atışı operasyonla İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi üzerine, Doğu Perinçek, Süleymani’yi şehit ilan etti. Perinçek, Uygur Türklerinin tutuldukları kapları da ‘’Köy enstitülerine’’ benzetmişti.

Eski Maoist Perinçek’e Göre ABD’nin Öldürdüğü Kasım Süleymani Hepimizin Şehidi

Süleymani’nin öldürülmesine sevinenler de var üzülenler de oldu. Üzülenler arasında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de vardı.

Perinçek, “İran’ın şehitleri, hepimizin şehitleridir.” dedi.

‘İnsanlık cephesinin şehitleridir’

Beşar Esad ve İran’a olan yakınlığı ile bilinen Perinçek Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi;

‘Onlar, hepimizin şehidi oldular’

Perinçek, şöyle devam etti;

Eski bir Maoizm Savunucusu Perinçek, Çin hükümetinin 1 milyon Türk kökenli Müslümanı kamplara göndermesi ve asimilasyona tabi tutmasına karşın, kamları savunmuş ve bu kaplara, Köy enstitüleri benzetmesi yapmıştı.

Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne karşı uyguladığı baskı ve zulüm politikası dünyada tepki çekiyor. Çin ise her defasında kamplarda güzel eğitim verildiğini savunuyor.

Doğu Türkistan’da yaşayan Kazak, Kırgız, Tatar ve diğer Türk kökenli toplumlara atıfla İnsan Hakları İzleme Örgütü, Çin’in 2017’den bu yana ‘Terörizmle sert mücadele’ adı altında en az 1 milyon Uygur ve Türk kökenli diğer Müslümanları gözaltına aldığı ve yasa dışı siyasi eğitim kamplarına gönderdiğini belirtmişti./virgül

Yayınlama: 04.01.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.