“7. Koğuştaki Mucize” Viyana’da

‘’ Sevmek, Birisi İçin Ölmek Değil Yaşayabilmektir’’ mesajı veren ve Geçtiğimiz Cuma günü vizyona giren “7. Koğuştaki Mucize” filmi Viyana sinemalarında gösterimde. Bir rekora imza atan filmi, Nazife Haskılıç yorumladı.

“7. Koğuştaki Mucize” Viyana’da

Nazife Haskılıç 

1980’ler sonrasındaki sıkı yönetim döneminde adalet yoksunu bir dünyada çaresizliğin en dibe vuruşunu bu filmden daha iyi anlatılamazdı.

Filmi vizyona girer girmez izledim ve kendi kişisel görüşüme göre; Aras Bulut İğnemli ‘nin oyunculuğunu adeta konuşturduğu “7. Koğuştaki Mucize” filmi izlenmeye değer.

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin ‘in yaptığı; başroller de Aras Bulut İğnemli, Nisa Sofiya Aksongur, Deniz Baysal, Yurdaer Okur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Sarp Akkaya ve daha sayamadığım çok değerli okuyucuların oynadığı usta bir ekipten oluşuyor.

Güney Kore yapımı “Miracle in Cell No.7 “filminden uyarlanan bu filmde, zihinsel engelli aklî yaşı neredeyse 7 yaşındaki kızı Ova ile aynı olan Memo ( Mehmet ) ile kızının masum sevgilerini, birbirlerine bağlılıklarını ve adalet arayışlarını konu ediyor.

Babaannesiyle yaşayan Memo ve kızı hayatın zorluklarıyla yaşayıp giderken; köyde sıkı yönetim komutanının kızının ölümüyle bütün hayatları alt üst olur. Çünkü Memo’nun saf ve iyi niyeti onu suçlu gibi gösterip hapishaneye, hatta idama kadar götürür.

Memo’nun babaannesinin ani ölümüyle kızı Ova’nın yapayalnız kalması, öğretmeninin ona sahip çıkıp yalnız bırakmayışı, koğuştaki mahkumların Memo’nun masumiyetine inançları ve kızıyla onu her zorluğa rağmen buluşturma çabaları dram komedi şeklinde anlatılıyor. Ağlarken güldürüp, güldürürken ağlatıyor adeta.

Tam Memo’nun masum olduğunu ispatlayacak bir görgü tanığının ortaya çıkması ve acımasız hırsların onu yok etmesiyle Memo’nun idamı kesinleşir.

Memo ve Ova için artık büyük bir mucize beklemekten başka bir yol yoktur.

Acaba o mucize gerçekleşecek mi?

Not: Her ne kadar filmden detay vermemeye çalışsam da yazı, filmi hiçbir şey bilmeden izlemek isteyen izleyiciler için spoiler (ip uçları) içerdiğini biliyorum.

Bu nedenle, size tavsiyem: izleyin derim.

Film Viyana sinemalarında gösterimde.

Takdir siz izleyicilerin tabii ki. /virgül.at

Yayınlama: 22.10.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.