Avusturya’da 200 Çeşit İlacın Bulunmasında Sıkıntı Yaşanıyor

Avusturya Eczacılar Odası ve Hasta Hakları Savunucuları, yaklaşık iki yüz çeşit ilaçta darboğaza girdiklerini belirttiler. Eczaneler yan sanayi ilaçlarının satılmasında uygulanan prosedürün kolaylaştırılmasını istiyor.

Avusturya’da 200 Çeşit İlacın Bulunmasında Sıkıntı Yaşanıyor

Avusturya eczaneleri yaklaşık iki yüz ilaç çeşidinde darboğaza girdi.

Aspirin’in çiğneme tabletleri, damar ilacı Daflon veya soğuk algınlığı merhem Zovirax: 200’den fazla ilaçta şu anda Avusturya’da teslimat sorunları var.

Bu gibi darboğazlar yeni bir şey olmamasına rağmen, sayı ve kapsam artıyor.

Yedek ürünler ikilemi çözebilir, lakin doktorların izni gerekmekte.

Yan Sanayi İlaçları

‘’Generica’’, ilaç üreticilerinin patent korumasının sona ermesinden sonra piyasaya sürülen aynı aktif maddenin ilaçlarıdır. Bunu yaparken, Generica orijinal ilaçlarla aynı kalite kriterlerini ve güvenlik profillerini karşılamalıdır. Uluslararası kurallara uygun olarak yapılan titiz testler, ilgili jenerik ürünün aynı kalitesini, güvenliğini ve biyo yararlanımını göstermektedir.

Eczacılar için Generica “ilaç tedariki sağlayan sihirli kelimedir. Çünkü çoğu popüler tablet, toz ve solüsyon için, bilinen markaların dışında eşdeğer yedek ürünler bulunmaktadır. Bunlar eczacılar tarafından verilebilir ancak sadece doktora danıştıktan sonra verilir.

Eczacılar Odası ve hasta savunucu derneği, şimdi talep ediyor – ilk kez değil – hekimlerin marka adını (örneğin, “aspirin”), ancak aktif maddeyi (“asetilsalisilik asit”) yazmasını istiyor.

Daha sonra eczacılar bağımsız olarak yedek ürünlere başvurabilecekler.

Neden Doktor Yazmalı?

Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumları Federasyonu’na göre bu yöntem ortak bir uygulamadır. Tıp birliği için eczacılara seçim bırakma seçeneği yoktur. Hastaların sağlık sorunlarından korkulur.

Orijinal preparatın ve jenerik ilaçların aktif içeriği aynı olmakla birlikte, doldurma miktarı ve katkı maddeleri farklı olabilir ve diğer ilaçlarla istenmeyen etkileşimlere neden olabilir.

Eczacılar, günde iki saatini hastalara alternatif aramak ve stoklarını optimize etmek için harcıyorlar. Darboğazlar, yeni ilaç tekelleri ve üretimin yurtdışına taşınması nedeniyle artmaktadır./virgül

Yayınlama: 13.08.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.