Avusturya Radikal Gördüğü 13 Sembolü Yasakladı

Avusturya İçişleri Bakanlığı 1 Mart 2019 tarihinden itibaren uygulanacak olan, sembol ve bayrak yasağı kapsamına giren 13 ismi açıkladı. Bunların içerisinde ‘’Bozkurt’’ işareti ve sembolü de yer almakta.

Avusturya Radikal Gördüğü 13 Sembolü Yasakladı

1 Mart 2019’dan itibaren Avusturya’da yasaklanacak 13 bayrak ve semboller, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Bakanlığın yayınladığı yasaklar listesi, Müslüman Kardeşler, Filistinli örgütü Hamas, Hizbullah, Bozkurt, PKK ve Hırvat faşist Ustasha’nın işaretlerini içeriyor.

Ayrıca, Avusturya tarafından, Radikal Türk milliyetçiliğinin sembolü olarak nitelendirilen ‘’Bozkurt işareti’’ de yasaklar içerisinde yer aldı.

Listenin genişletilmesine 2018 yılında ÖVP ve FPÖ hükümeti karar verdi.

Muhalefet ret oyu kullandı, çünkü etkisinden şüphe ediyor ve hiçbir aşırı sağ grupların etkilenmediğini ileri sürerek, yasayı eleştiriyor.

Semboller Hangi Şartlarda Ceza Kapsamına Girmeyecek?

İstisnalar, basılmış eserler ve periyodik medya, resimsel gösterimler, sahne ve sinema eserlerinin performansları ile sergilerin yanı sıra – aşırılık yanlısı gruplardan birinin fikirleri yayılmadığı sürece, semboller kullanılacak.

Örnek verilecek olursa, bir gazete haber yaparken, ihtiyaç duyduğu sürece bu sembolleri kullanma yetkisine sahip olacak.

Sembol yasasının ihlalleri, 4,000 Euro’ya kadar para cezaları ve suçun tekrarı halinde 10.000 Euro’ya kadar varan para cezası uygulanacak.|DerVirgül

Yayınlama: 12.02.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.