Viyana’da 2018’de En Çok Okunan Türkçe Kitaplar
Başkent Viyana’da Türkçe kitap tedarikçileri üzerinden yaptığımız araştırmaya göre, satılan kitapların türünü, siyasal gelişmelerin belirlediği görüldü.
Avusturya’nın Başkenti Viyana’da Türkçe kitap satan, Sivil Toplum Kuruluşları ve Viyana’da iki şubesi olan Azizeye Kitabevi’nden aldığımız bilgilere göre, 2018 yılında en çok satılan kitap türü, ‘roman’ olduğu tespit edildi.
Kitap tedarikçileriyle yaptığımız görüşmelerden de ortaya çıkan bir başka tespit ise, siyasi kitapların satışlarını, mevcut siyasal gelişmelerin belirlediğini gördük.
Türkiye gündemini belirleyen gelişmeler ışığında işaret edilen kitaplar rağbet görmekte.
Bu durum sadece mevcut iktidarın üzerinde durduğu konuları kapsayan kitaplarda değil, muhalefet kanadının da, üzerinde yoğunlaştığı konular kapsamında yazılmış kitaplar çok satılmakta.
Buradan da anlaşılacağı gibi, satın alınan kitapların türünü siyasal gelişmeler belirlemekte.
‘’Heyet’’ Halil Yaşar Kollu
‘’Heyet’’ Devletin Gizli Sahipleri kitabının tamda bu yüzden çok sattığını düşünüyoruz.
16 Türk Devletini, yine 16 Türk Devletinin yıkması tesadüf müydü?
Aslında yıkılan bir devlet yoktu, sadece ismi değiştiren bir HEYET vardı.
Meta-Han &’dan bugüne kadar boyutu anlatılmayan tarih, bu kitabın sayfaları arasında gizli.
Ve inanın sayfaları çevirdikçe şaşıracaksınız, bildiklerinizin sadece basit birer bilgi olduğunu göreceksiniz.
Gerçekleri öğrenmek için sadece ilk sayfayı okumanız yeterli.
İnanın bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız!
Kitap öteden beri, çeşitli TV Dizilerinde konu edilen derin devlet, Ergenekon gibi bir gizli oluşumun tarihler boyu Türk devletlerini yönettiği, gerek gördüğünde yıktığını ve liderlerin de bu Heyet tarafından seçildiğini iddia ediyor.
‘’Mustafa Kemal’’ Yılmaz Özdil
Yılmaz Özdil yeni kitabında, Mustafa Kemal’in Osmanlı ordusunda görevli bir askerken -bilhassa 1.Dünya Savaşı’nda görev aldığı Çanakkale cephesinde- çeşitli cephelerde ve daha sonra Türk Kurtuluş Savaşı’nda emperyalist güçlere karşı kazandığı başarıları, kurduğu yeni cumhuriyetle gerçekleştirdiği “çağdaş” demokratik cumhuriyet idealini, kadın hakları başta olmak üzere sosyal hayatta gerçekleştirdiği reformları, eğitim-kültür-sanat-ekonomi-tarım-sanayi-gündelik yaşam ve diğer başka alanda hayata geçirdiği, dönemi için emsalsiz denebilecek başarıları kaleme alırken, gündelik hayatından da kesitler sunuyor.
Kitap tedarikçilerinden edindiğimiz bilgiler, karşıt sayılmasa da, karşıt görünen kitapların paralel satıldığı sonucu çıkıyor.
Oğuz Atay’ın ‘’Tutunamayanlar’’ her dönem olduğu gibi Viyana okuyucusundan da yine rağbet gördü.
Victor Hugo’nun ‘’Sefiller’’, Dostoyevski’nin ‘’Suç Ve Ceza ve Budala’’, Sebahattin Ali’nin ‘’Kürk Mantolu Madonna’’, Reşat Nuri Gültekin’in ‘’Çalıkuşu’’, Stefan Zweig romanlarıyla da, klasikler tarzında 2018 yılında okunan kitaplar oldu.
Kitapçıların Virgül’e verdiği bilgilere göre, gençler daha çok sosyal medyada adı duyulan kitaplara rağbet gösterdi.
Şeytanı Uyandırma-John Verdon, Başlangıç-Dan Brown, Uçurtma Avcısı-Khaled Hosseini, 4N1K-Büşra Yılmaz, Barut-Nehir Erdem, Kötü Çocuk-Büşra Küçük, Kuma-Şehnaz ve Gülşen, Güzel Kaybettik-Caner Yaman, Sen Gittin Ya Ben Çok Güzelleştim-Nilgün Bodur, Aşıktım Hatırlamıyorum-Caner Yaman, Leyla İle Mecnun-Burak Aksak kaleminden çıkan kitaplar çok okundu.
foto:virgül.at