Güçlü Ekonomiye Sahip Bir Ülkede ”Savaş Dönemlerinin Alışveriş Listesi”

Avusturya Hükümetinin Asgari Gelir kapsamında, ayda 150 Euro’nun konut giderleri hariç bir kişiye yeter iddiasını doğrulamak için, bir grup FPÖ’lü alışveriş listesi hazırladı.

Güçlü Ekonomiye Sahip Bir Ülkede ”Savaş Dönemlerinin Alışveriş Listesi”

Avusturya Sosyal İşler Bakanı  Beate Hartinger-Klein’in (FPÖ), konut giderleri haricinde, ayda 150 Euro gıda masraflarına yeterlidir sözleri üzerine başlayan tartışma ve eleştiriler üzerine, Özgürlük Partili (FPÖ) bir grup, Sosyal İşler Bakanının söylediklerinin haklı çıkarmak için faaliyete geçti.

Bir grup FPÖ’lü bir alışveriş listesi hazırlayarak, 150 euro nun bir kişinin bir ay mutfak masraflarını karşılayacağını ispat etmeye çalıştı.

Bu listede, giyim veya ilaç gibi olası ürünler bulunmamaktadır.

Listede, indirimli fiyatı 1,19 euro olan 5 kilo tavuk kanadı bulunmakta. Ucuz Glasch eti, çok sayıda süt, limonata, biraz çikolata, kremalı puding ve büyük bir çantada patates.

Alışveriş listesinde bulunanlarla ayda 150 euro ile mutfak masraflarının karşılandığı ispat edilmeye çalışıldı.

FPÖ sosyal paylaşım sitesinden yayınladığı bu listeye gelen tepkilerin en ilginci ise, ‘’Dünyanın en zengin ülkelerinden birinde yaşayacaksın, ama savaş döneminde yapılan alışveriş listesi ile alışverişe gideceksin.’’ oldu.  

 

Öte yandan, pazartesi günü devlet televizyonunda bir konuşma yapan Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Sekreteri Reinhold Vilimsky, aynı partiden olan Sosyal İşler Banını savunarak, asgari gelir düzeyinin en alta çekilmesinin, mülteciler için yapıldığını ileri sürdü.

Hükümet ortağının açıklamalarına toplumun her kesimlerinden eleştiriler geldi.

Mültecilerin kabul edildikten sonra, onları fakirlik yaşam koşullarına mahkum etmenin, insan haklarına aykırı olduğu söylendi.

Sıradan her insanın sadece sosyal aktivitesi için gerekli olan miktar 130 euro olarak belirlenirken, (yüzme, sinema, kahve vb..) diğer düzensiz harcamalarda göz önüne alındığında, (kıyafet, ayakkabı, mobilya, teçhizat ve sağlık vb..) ve temizlik ürünlerinin de alınmasının şart olduğu düşünüldüğünde, 150 euroluk bir asgari gelir belirlemek, gerçekten savaş dönemlerinde uygulanan yöntemleri aratmadığı vurgulandı. (virgül.at)

Yayınlama: 31.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.