Viyana’da 15 Temmuz Etkinliği

15 Temmuz 2016’da girişilen darbe teşebbüsünün yıldönümü vesilesiyle, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), Avusturya’nın Başkenti Viyana’da bir etkinlik düzenledi.

Viyana’da 15 Temmuz Etkinliği

15 Temmuz 2016 yılında, mevcut iktidara karşı girişilen askeri darbe teşebbüsü, ikinci yılında Türkiye ve Avrupa ülkelerinde ‘’15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’’ kapsamında çeşitli etkinlikler organize edildi.

 

foto:virgül.at

Avusturya’nın Başkenti Viyana’da, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) öncülüğünde bir basın açıklaması yapıldı.

Albertinaplatz’da yapılan basın açıklamasında, 15 Temmuz darbe girişimi geçesi yaşananları gösteren, fotoğraflar sergilendi.

 

foto:virgül.at

Viyana’da yaşayan Türkiye göçmenlerinin katıldığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

– 15 Temmuz 2016 günü Türk halkı, Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) tarafından planlanan darbe girişimine karşı cesurca direnmiştir.

– Bu terör örgütü, Devletin kritik kurumlarına sızmış, 15 Temmuz gecesinden ülke çapında öngörülemeyen şiddet uygulamıştır.

– Türkiye halkı, onlara karşı işlenen tüm şiddet ve provokasyonlara rağmen barışçıl bir şekilde direnerek, demokrasi ve medeni haklarını her şeye karşı korudu.

O gece 250 insanımız şehit oldu. Binlercesi de yaralandı.

 

foto:virgül.at

Açıklamada, Avrupa’da yaşayan Türkiye göçmenlerinin ve Türkiye dostlarının da desteklerine yer verildi.

Halkın iradesinin, küçük bir grup tarafından yasa dışı (darbe) gasp yoluyla ele geçirmeye çalışanlar, hiçbir zaman başarıya ulaşamayacakları vurgulandı.

 

Avrupa Birliği Ülkelerine Mesaj

Basın açıklamasında, AB ülkelerinde faaliyet yürüttükleri bilinen Gülen cemaati üyelerinin, Türkiye’ye iadesi konusunda da mesajlar verilerek şu ifadelere yer verildi;

‘’İnsan hakları, demokrasiyi ve halkların iradesini ciddiye alan dünyanın bütün devlet, parti ve siyasilerinin, demokratik sistemleri alt etmek isteyenlerin adalet önüne çıkarılmasına yardımcı olduklarına inanıyor, dini değerleri kendi sapkın inanışlarına göre yorumlayan FETÖ, IŞİD v Boko Haram gibi örgütlere karşı etkin mücadeleye davet ediyoruz.’’ dendi.

 

foto:virgül.at

 

Türkiye, Avrupa Birliği’nin Parçasıdır

Basın açıklamasının son kısmında, güçlü bir demokrasiye sahip Türkiye, Avrupa projesinin ayrılmaz bir parçası olmaya devem edecektir, ifadelerine yer verildi. (virgül.at)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yayınlama: 15.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.