Irkçı Partinin Perspektifi Avusturya Koalisyon Hükümeti

Almanya İçin Alternatif Partisi (AFD), Avusturya ÖVP-FPÖ koalisyon hükümetini örnek olacağını ileri sürerek, bu modelin Almanya’da uygulanabilirliğini savundu.

Irkçı Partinin Perspektifi Avusturya Koalisyon Hükümeti

Almanya İçin Alternatif Partisi (AFD) Grup Başkanı Alice Weidel, Avusturya Koalisyon hükümeti ÖVP-FPÖ’yü bir perspektif olarak aldıklarını açıkladı.

Almanya’nın aşırı sağ partisinin, Avusturya hükümet ortaklarını örnek almaları çeşitli söylentilere neden oldu. Ayrıca, AFD sözcüsünün, Başbakan Sebastian Kurz’dan (ÖVP) övgü ile söz etmesi, Avusturya hükümetinin icraatlarının, ırkçılıkla suçlanan bir parti tarafından övülmesi yadırgandı.

Almanya aşırı sağ partinin, kendisine yakın gördüğü Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), Avusturya’da ırkçı çıkışlarından dolayı eleştiriliyor, yabancı düşmanlığı üzerinden siyaset yapmakla itham ediliyor.

Ancak, siyaset bilimci Hajo Funke’ye göre, AFD’nin FPÖ’den daha radikal olduğu yönünde.

Funke göre, AFD’nin Avusturya modelini kendisine perspektif olarak laması demek, Almanya’da koalisyon ortağı olmak anlamına geldiği ama bunun neredeyse imkansız olduğu yönünde.

Almanya İçin Alternatif Parti’nin(AFD), daha radikal ırkçı yanlarının olduğu, bu nedenle Almanya’da oluşabilecek bir hükümetin içerisinde yer almasının çok uzak bir ihtimal olduğu belirtildi. (virgül.at)

Yayınlama: 15.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.