Polis Bu Numara İçin Uyardı!

Avusturya polisi yayınladığı numaradan, bankacı olarak kendilerini tanıtan kişilerin aradığını belirterek, arayanların dolandırıcı olduğunu duyurdu.

Polis Bu Numara İçin Uyardı!

Avusturya polis telefonla aracılığıyla yapılan bir dolandırıcılık yöntemi için uyardı.

Dolandırıcılar, büyük bir bankanın çalışanları gibi kendilerini tanıtıp, ödenmesi gereken faturalarınız var diyerek para talep ediyorlar.

Yukarı Avusturya Eyaleti (OÖ) Wels kentinde yaşayan 60 yaşındaki kişiyi 01/40420042399 numaradan arayarak, aile üyelerinden birinin kumar borcu olduğunu ve bu borcun derhal ödenmesini talep ediyorlar.

Dolandırıcıların kurban olarak seçtikleri kişini ifadesine göre, telefon çaldığında numaranın görünür olmasından dolayı açtığını ama konuşanın Almancasının yabancı aksanlı olmasından dolayı şüphelendiği yönünde.

60 yaşındaki Welsli, büyük bir bankanın çalışanının Almanca dil sorunu olmayacağını düşünerek, karşı tarafa avukatımla görüşeceğim diyerek telefonu kapattığını söyledi.

Olayı polise bildiren Welsli vatandaş, arayanlara para göndermediği için kendisini şanslı hissettiğini belirtti.

01/40420042399 numara geri arandığında ‘’bağlantı yok’’ sinyali duymakta.

Bank Austria resmi internet sayfasından uyarı yaparken, Polis de belirtilen numaradan gelen aramaların cevaplanmaması konusunda uyardı. (vigül.at)

Yayınlama: 11.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.