Üç Eyalette Doğal Gaz Ve Elektriğe Zam!

Doğu Avusturya’da, 1 Ekim’den geçerli olmak üzere elektriğe ve doğal gaza zam yapıldı.

Üç Eyalette Doğal Gaz Ve Elektriğe Zam!

Avusturya’nın doğu bölgelerinde elektrik ve doğal gaz, 1 Ekim’den geçerli olmak üzere zam yapılacağı duyuruldu.

Enerjiye zam gelecek bölgeler arasında, Viyana, Aşağı Avusturya (NÖ), Burgenland Eyaletleri bulunmakta.

Yıllık ortalama 3.500 kilowatt (kWh) elektrik tüketimi olan bir hane için, toplam fiyat ‘’şebeke maliyeti, vergiler ve harçlar dahil’’ EnergieAllianzAustria (EAA) göre, %5 ila %6 oranında artacak.

Yıllık 15.000 kilovatlık bir gaz müşterisi için fiyat artışı ‘’şebeke maliyeti, vergiler ve harçlar dahil’’, %2 ila %3 arasında olacak.

EAA’nın hesaplamalarına göre, bir hanenin aylık elektrik faturasında 3 Euro, Doğal gaz faturasında ise, 2,3 Euro yükselme olacağı belirtildi.

Fiyatların yükseltilmesini, Avrupa enerji piyasalarında elektrik ve doğal gaz alım fiyatlarının artması ve Almanya ile ortak elektrik fiyat ayarlanmasının 1 Ekim’de sona ermesi olarak belirten EAA, 2012’den bu yana, üst üste 10 defa azaltıldığını ileri sürdü.

Viyana

‘’Wien Energie’’ Viyana Enerji, müşterilerine bir yıl boyunca standart tarifle abone olanlara, 19 gün ücretsiz enerji taahhütte bulunuyor.

Bu durumda yıllık elektrik tüketimi 2500 kWh olan abonenin, aylık artacak olan 2,34 Euro’nun 1,32 Euro’ya ineceği bildirildi.

Viyana Enerji, aynı yöntemi doğal gaz abonelerine de yaparak, 10,700 kWh doğal gaz harcamasında, 0,24 Euro tasarruf edileceğini ileri sürdü. Tasarruf bonusu olmadan ödenecek aylık fazla tutar ise 1,70 Euro’dur. (virgül.at)

 

Yayınlama: 10.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.