FPÖ Irkçı Medya’ya Devlet Kasasından Reklam Veriyor

Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) , Irkçı ve anti-semitik dergilere İçişleri Bakanlığı aracılığıyla reklam veriyor.

FPÖ Irkçı Medya’ya Devlet Kasasından Reklam Veriyor

Aşırı Sağ Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), koalisyon ortağı olduktan sonra ırkçı medya kuruluşlarına reklam aracılığıyla destek sunduğu görüldü.

Avusturya’da belirli bir kesimin takip ettiği gazete ve dergilere, İçişleri Bakanlığı tarafından emniyet birimlerinin reklamlarının verilmesi tepki topladı.

‘’Wochenblick’’ ismiyle yayın yapan haber grubunun, FPÖ yanlısı yayınlar yaptığı ve FPÖ’lü içişleri bakanının bütün icraatlarını özellikle mülteci ve yabancı karşıtı söylemlerini öne çıkarttığı belirtildi.

Öte yandan Anti-Semitik yayınlarıyla bilinen ‘’Alles Rogar’’ dergisi de, FPÖ tarafından reklam alan medya grubu oldu.

‘’Alles Rogar’’ dergisi, Avusturya medyası tarafından, ırkçı çıkışlarından dolayı eleştirilere maruz kalıyordu.

Avusturya direniş belgeleri arşivi (DÖW), Alles Rogar dergisini Yahudi Düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle, anti-semitik olarak tanımlıyor.

Özgürlük Partisi (FPÖ), Federal Hükümet adına yaklaşık 29,000 Euro’luk reklam verdiği ileri sürülürken, hükümet kasasından bariz ırkçılık yapan yayın kuruluşlarına reklam verilmesi eleştirilere neden oldu.

 

SPÖ ve Yeşiller Eleştirdi

Yapılan açıklama, FPÖ parti olarak istediği yere reklam verebileceği vurgulanırken, İçişleri Bakanlığı bünyesinde polis alımları reklamları gibi kamu spotlarının, ırkçı olduğu bariz bilinen yayın kurumlarına verilmesinin kabul edilemeyeceğinin altı çizildi. (virgül.at)

 

Alles Rogar dergisini ırkçı olmadığını göstermeye çalıştığı haberin fotoğrafı.

Yayınlama: 07.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.