(Virgül Yorum) ÖVP’li Efgani Dönmez 12 Saat İş Günü Yasasına ”Evet” Dedi Mi?

Avusturya’da 12 saat iş günü yasasını gündeme getiren Halk Partisi (ÖVP) milletvekili Dönmez’in, ezici çoğunluğu işçi olan göçmenlerden aldığı oylarla, işçi karşıtı yasaya karşı tercihinin ne yönde olduğu merak konusu oldu.

(Virgül Yorum) ÖVP’li Efgani Dönmez 12 Saat İş Günü Yasasına ”Evet” Dedi Mi?

Avusturya hükümetinin, işverenlerin isteği doğrultusunda hayata geçirmek istediği 12 saat iş günü- 60 saat çalışma haftası yasası, 2019 başında yürürlüğe girecekti. Avusturya sendikaları öncülüğünde başlatılan, karşı kampanya ve protesto yürüyüşleri, hükümetin yasayı uygulama tarihini öne almasına neden oldu. Hükümet, yasayı Eylül 2018’de yasallaştırmak istiyor.

 

Avusturya’da çalışanların üçte ikisi iş dünyasında stres yaşıyor

Ağır çalışma koşulları sonucunda, işçilerin rapora çıkma zorunda kalan işçilerin oranı 1994 yılında 1 milyon iken, 2014 yılında 3,6 milyona olduğu tespit edildi.

 Yukarı Avusturya işçi odası (AK OÖ) 2016 yılında yaptığı bu açıklamayı ve bunun haricinde, her yıl işçi sağlığı ile ilgili yapılan endişe verici araştırmalar açıklanırken, ÖVP ve FPÖ bu gerçekliği görmezden gelerek, 12 saatlik işgününün ve haftada 60 saatlik çalışma koşullarının önünü açıyorlar.

 

Göçmenlerin Ezici Çoğunluğu İşçi!

2017 erken genel seçimleri öncesi, göçmenlerden, göçmenlerin haklarını savunmak için parlamentoya girmek için oy isteyenler, göçmenlerin ezici çoğunluğunun işçi olduğunu hatırlıyorlar mı?

ÖVP listesinden parlamentoya girmek için, göçmenlerden oy alan Efgani Dönmez sürekli, göç, entegrasyon ve siyasi İslami konuları ile ilgili açıklamalarda bulunuyor, toplum olarak Efgani Dönmez’in siyasi çalışmasının bu konularla sınırlı olduğunu sanıyoruz.

Efgani Dönmez’in yaptığı siyasetin toplum tarafından görünmeyen yanı şudur, işçi sağlığını umursamadan mecliste 12 saatlik iş gününe evet dedi mi?

Bu kararla, işçinin işverene karşı daha korunmasız kalmasına yardımcı oldu mu?

foto:Facebook

Bu durumda aslında Avusturya’da işçileri tehdit eden siyasi İslam değil, işçi sağlığını, toplumsal yaşamı, aile yaşamı, insan gibi yaşamayı şu an daha çok tehdit eden ÖVP/FPÖ milletvekilleridir. (Bülent Karabulut/Virgül.at/Linz)

Foto: @Parlamentsdirektion/Wilke

 

 

Yayınlama: 05.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.