Wiener Hilfswerk Neler Yapıyor Biliyor Musunuz?

Wiener Hilfswerk Nachbarschaftszentrum yetkilileri, Türkiye göçmenlerinin yararlanacağı bir çok faaliyete imza atıyor. Göçmenlerin ücret karşılığında danışma derneklerine yaptırdıkları bir çok işi, ücretsiz yapmakta.

Wiener Hilfswerk Neler Yapıyor Biliyor Musunuz?

Avusturya’da yaşayan göçmenlerin, Almanca dili ve ülkede işleyen bürokratik sistemi bilmediklerinden dolayı, var olan haklarını aramak-almak için çeşitli aracılar vasıtasıyla, zaten kendilerine ait olan sosyal hakları öğrenmek için ücret ödüyorlar.

Son zamanlarda, göçmenler arasında baş gösteren ve yardım dernekleri olarak görünen kurumların, danışmanlık dahil, her türlü bilgi sağlanmasına ücret talep etmekteler.

Zira bu derneklerin kuruluş nedenleri ve tüzüklerinde bulunan maddelere göre, ücret talep etmeleri belirli şartların bir araya gelmesiyle mümkündür.

 

Virgül.at, en çok bilinen yardım kuruluşu, Wiener Hilfswerk ziyaret etti.

Wiener Hilfswerk Nachbarschaftszentrum sözcüsü, özellikle Türkiye göçmenleri tarafından yeterince tanınmadıklarını söyleyerek söyle devam ettiler;

‘’Adından da anlaşılacağı gibi yardım amaçlı bir kurumuz. Sosyal yardımlara yönlendirme ya da yeterince yardım alamayan ihtiyacı olan insanlara hizmet vermekteyiz.’’

Çeşitli dil kurslarının da olduğunu söyleyen Wiener Hilfswerk sözcüsü, göçmenlere yönelik Almanca kursları ile İngilizce ve Fransızca kurslar da verilmektedir dedi.

 

Sosyal Danışmanlık

Virgül.at, Kurumunuzun birçok alanda sosyal danışmanlık yaptığı bilinmekte.

Bize örnekler eşliğinde, ne gibi danışmanlık yaptığınızı anlatır mısınız?

Göçmenler ve hatta Avusturyalılar doğal olarak bütün yasaları bilmeleri mümkün değil.

Bu durumda yardıma ihtiyaçları oluyor.

Örneklendirirsek, evinden atılan bir aile veya bireyin, yasal olarak nelere hakkı var, evsiz kalmaları nasıl engellenir veya yeni bir eve taşınmaları nasıl sağlanır? 

Bir çift boşandığında, tarafların ne gibi haklara sahip oldukları, izlenecek resmi yol nasıl olmalı gibi pek çok konularda, bilir kişilerimiz danışmanlık yapmakta.

 

Wiener Hilfswerk bünyesinde, ağırlıklı olarak göçmenlerin çocuklarına, okullarında başarılı olmaları için matematik, Almanca ve İngilizce kurslar düzenlenmekte.

Sözcü, 2 Ağustos 2018 tarihinde Türkiye göçmenleri için bir Almanca kurslarının başlayacağını, hızlandırılmış olarak 13 Eylül 2018 tarihine kadar süreceğini, Almanca öğrenmek isteyenlerin hiçbir tereddütte kapılmadan katılabileceklerini söyledi.

Wiener Hilfswerk Nachbarschaftszentrum, sanıldığından daha kapsamlı bir çalışma alanı olduğu, Türkiye göçmenlerini bu konulara da bilgilendirmeye devam edecekleri belirtildi.

 

Wiener Hilfswerk Nachbarschaftszentrum, Hernalser Hauptstr.53  1700 Viyana

Wiener Hilfswerk Nachbarschaftszentrum faaliyetlerini duyurmaya devam edeceğiz… (virgül.at)

 

Kurumun internet sayfasına gitmek için tıklayın…

 

Yayınlama: 02.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.