Viyana’da 100 Bin Kişi Yürüdü

Avusturya işçileri, 12 saat iş günü yasasını protesto etmek için sokağa çıktı. Başkent Viyana sokaklarında 100 binin üzerinde işçi, 12 saat iş gününe hayır dedi.

Viyana’da 100 Bin Kişi Yürüdü

Avusturya’nın Başkenti Viyana cumartesi günü, hükümetin yürürlüğe koymak istediği, 12 saat iş günü yasasını protesto gösterileri sahne oldu.

Foto: virgül.at

Avusturya Sendika Konfederasyonu (ÖGB) öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe 100 binin üzerinde çalışan katıldı.

Foto: virgül.at

Avusturya’nın Viyana’ya yakın eyaletlerden de katılım olduğu yürüyüş, batı istasyonunda başlayarak, Kahramanlar meydanında yapılan mitingle son buldu.

Foto: virgül.at

Başta ÖGB olmak üzere, İşçi Odaları (AK), Sosyal Demokrat Parti (SPÖ), Yeşiller Partisi, Liste Pilz ve Avusturya Sol gruplar yürüyüşe destek verdi.

Foto: virgül.at

Türkiye kökenli sivil toplum örgütlerinden, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDF) ve Avusturya Türkiyeli İşçi Ve Gençlik Federasyonu (ATİGF) katıldı.

Foto: virgül.at

Yürüyüş güzergahı boyunca, çevredeki insanların da desteğini alan protesto gösterisinin, en ilginç destekleyicisi, penceresinden balıkçı oltasına bağladığı kırmızı el havlusunu penceresine sabitleyen kişi oldu.

Foto: virgül.at

Manifaktür

 

Kahramanlar Meydanı’nda yapılan mitingde, 12 saat iş gününü getireceği zorluklar, üretim sürecinin işleyiş biçiminin canlandırılmasıyla sunuldu.

Foto: virgül.at

Bir ham maddenin, işlenip alıcısına ulaştığı zaman diliminde, hangi emek sürecinden geçtiği, o emeği harcayan işçiler tarafından sıra ile anlatıldı.

Foto: virgül.at

Günlük hayatımızda tükettiğimiz ürünlerin birer emekçi ordusunun elinde geçtiği ve bu emekçi ordusunun da, dinlenmeye, yemeye-içmeye, gezmeye hakkı olduğu belirtildi.

Foto: virgül.at

Öte yandan Viyana Üniversitesinden bir öğretim üyesinin yaptığı konuşmada, Avusturya koalisyon hükümetinin sadece çalışanlara karşı tutum sergilemediğini, Avusturya’da oturmuş olan ve Avusturya değerleriyle özdeşmiş demokrasinin ayarlarıyla da oynadıklarını söyledi.

Foto: virgül.at

Öğretim üyesi, her gecen gün baskıcı yasaların gündeme geldiğini belirterek, sosyal devlet değerlerimizin yontulduğunu ileri sürdü.

Foto: virgül.at

Yürüyüşte sık sık, ‘’Direniş’’ sloganları atıldığı, sloganların sonrasında kürsüden gerekirse grev çağrısı yapılacağı söylendi.

Foto: virgül.at

Viyana polisinin ilk açıklamasında 25 Bin kişinin katıldığı yönünde ki açıklamasını, binlerce kişi ıslıkla protesto etti. Yaklaşık bir saat sonra Viyana polisi katılımın 80 Bin olduğunu açıkladı.

Foto: virgül.at

ÖGB sözcüleri protesto yürüyüşüne 100 Bin kişinin üzerinde insanın katıldığını duyurdu.

 

(Manifaktür: Bir sanayi metasının üretim aşamasında ihtiyaç duyulan tüm mühendislerin, zanaatçıların ortak bir çatı altında toplanıp bir araya gelmesiyle oluşturulmuş elbirliğidir.)Virgül.at

Yayınlama: 30.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.