Avusturya İşçi Sınıfı Bu Gün Sokağa İniyor

Avusturya’da uygulanmak istenen, 12 saat iş günü yasasına karşı, Avusturya’nın tüm kesimlerinden yükselen tepkiler, bugün ”Büyük Yürüyüş” le devam edecek. 3.5 Milyon çalışanı ilgilendiren yasaya karşı, Türkiye Kökenli dernekler üç maymunu oynamaya devam ediyor.

Avusturya İşçi Sınıfı Bu Gün Sokağa İniyor

Avusturya İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ÖGB) öncülüğünde, bugün (cumartesi) düzenlenecek olan ‘’Büyük Yürüyüş’’e, katılımın yüksek olması bekleniyor.

Avusturya Koalisyon Hükümetinin, 12 saat iş günü ve 60 saat maksimal haftalık çalışma süresini içeren yasa tasarı, Avusturya emek cephesinden sert tepkiler görmüş, sendikalar dışında muhalefet partileri de, bu uygulamaya karşı olduklarını duyurmuşlardı.

Başta, Avusturya işçi sendikaları Konfederasyonu (ÖGB) ve Avusturya İşçi Odaları Birliği (AK), öteden beri, ‘’Esnek Çalışma Sistemi’’ ne karşı temkinli yaklaşmış, bu sistemin içerisinde bulunan 12 saat iş günü uygulamasına karşı duracaklarını, en başından ilan etmişlerdir.

ÖGB Başkanı, 12 saat iş günü uygulaması karşısında grevler yapabileceklerini söyleyerek, işçileri sendika etrafından güç birliği etmeye davet etmiştir.

 

SPÖ Başkanı Kern’de Yürüyecek

Öte yandan ana muhalefet partisi, Avusturya Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Genel Başkanı ve Eski Başbakan Christian Kern ve partinin önde gelen üyelerinin de yürüyüşte yer alacağı duyuruldu.

Yeşiller Partisi ve Parlamento da sandalyesi bulunan Liste Pilz muhalefetinden de katılım bekleniyor.

Grafik:virgül.at

Türkiye Kökenli Sivil Toplum Örgütleri 

Yaklaşın 3,5 Milyon çalışanı çok yakından ilgilendiren, 12 saat iş günü uygulamasına, bazı Türkiye kökenli Sivil Toplum Örgütleri katılacaklarını günler öncesinden duyurdular.

Virgül.at editörünün araştırmalarına göre, önde gelen Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları araştırmasında, sadece bir kaç tanesinin, konu dahilinde basın bültenleri olan sosyal paylaşım sitelerinden, 12 saat iş günü hakkında bilgilendirme ve duyuru yaptığını tespit etti.

 

İki Miting

Saat 14.00’de Batı İstasyonu ‘Christlan-Broda-Platz’’ da toplanacak olan göstericilere, başlama noktasında ÖGB Başkanı bir konuşma yapması bekleniyor. 15.00’de yürüyüş Mariahilfer caddesi üzerinden Kahramanlar Meydanında ‘’Heldenplatz’’ son bulacak. Kahramanlar Meydanında yapılacak olan mitingde ÖGB, AK ve çeşitli siyasi partilerden temsilcilerin birer konuşma yapması bekleniyor. (virgül.at)

 

 

Yayınlama: 30.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.