Strache: ”Daha Yeni Başlıyoruz”’

Avusturya, İslam Yasaları dışında davranış sergilediği gerekçesiyle 7 camiyi kapatmış, 60 imam içinde yurt dışı kararı almıştı. İmamların yurt dışı edilmesinin önündeki resmi engellerin kaldırıldığı bildirildi.

Strache: ”Daha Yeni Başlıyoruz”’

Avusturya Koalisyon Hükümeti, “siyasal ve radikal İslam”a karşı önlemler kapsamında ülke içerisinde faaliyet gösteren yedi caminin kapatılacağını ve yabancı ülke kaynakları tarafından finanse edilen “çok sayıda” imamın da araştırıldığını ve bunların ülkeden ihraç edilebileceklerini duyurmuştu.

8 Haziran da, Başbakan Kurz’un bir basın açıklamasıyla duyurduğu kararda, yurt dışından finans edildiği ileri sürülen 60 imamın yurt dışı edilmesi ve bu yönlü araştırmaların devam ettiği belirtilmişti.

Maaşlarının yabancı ülkelerden finans edildiği ileri sürülen 60 imamın, Avusturya’da ki resmi statüsü konusunda bir bilgi verilmemişti.

Çarşamba günü yapılan açıklamada, içlerinde Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB) imanlarının da bulunduğu 60 imamın sadece 20 tanesi oturum iznine sahip.

İçişleri Bakanlığı, oturum izni olan imamların sınır dışı edilmesinde bürokratik bir sorun olmadığını belirterek, oturum iznini uzatılmaması dahilinde, yurt dışı edilmelerinin önünde resmi bir engelin kalmayacağını belirtti.

 

40 İmam Sığınmacı

İslam Yasaları kapsamında uygulanan yasalara karşı geldiği gerekçesiyle, sınır dışı edilmek istenen imamlardan 40 tanesi, Avusturya’da resmi statülerinin, sığınmacı oldukları vurgulandı.

Avusturya yasalarına göre, bir sığınmacının sınır dışı edilebilmesi için, sığınma talebine ret gelmesi gerekmektedir.

Bu gün yapılan açıklamada, İltica Federal Ofisi tarafından 10 imamın sığınma talebi reddedildi.

Oturum izinleri uzatılmayan 20 imam ve sığınma taleplerine ret gelen 10 imamın, sınır dışı edileceği belirtildi.

 

Daha Yeni Başlıyoruz!

Hükümetin küçük ortağı Avusturya Özgürlük Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache, hükümetin siyasal İslam’a karşı mücadele de ciddi olduğunu belirterek, ‘’daha yeni başlıyoruz’’ dedi.

Hükümet sözcüsü Peter Launsky-Tieffenthal yaptığı açıklama da, Avusturya Anayasal Devletini görmezden gelen ve kurallara uymayanlar, sonuçlarına katlanmalıdırlar dedi.

Öte yandan ATİB sözcüsü Ersoy Yaşar, hükümetin aldığı kararlara karşı nasıl bir yanıt vereceklerini henüz karar vermediklerini söyledi. (virgül.at)

Yayınlama: 27.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.