Anadolu Ajansı’ndan Yanıt

Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, TVNet televizyonunda ekrana gelen AA 2018 seçim sonuçları tablosunda oy oranlarının da yazılı olmasına gelen tepkilere yanıt verdi.

Anadolu Ajansı’ndan Yanıt

Devlet haber ajansı AA’nın “seçim sonuçlarını yanlışlıkla önceden verdiği” iddiası, ‘sandıklarda usülsüzlük’ tartışmalarına neden oldu.

Mutanoğlu ise, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Her seçimde, seçim gecesi aboneler bir sıkıntı yaşamasın diye öncesinde bir takım sonuçlar verilerek test yapılır. Abone kendisi bu testi ister bizden. Çünkü kendi otomasyonlarına, ekran yüzlerine uydurması gerekiyor. Bunun için bizden bir takım veriler isterler ve bizim yazılım ekibimiz de bazı veriler göndererek test ederler sonuçları. Bu sonuçlar testin dışında bir şey değildir.”

Metin Mutanoğlu
Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni
Tabloda Erdoğan’ın oy oranı yüzde 53, İnce’nin oy oranı yüzde 26, Akşener’in oy oranını yüzde 12, Demirtaş’ın oy oranı yüzde 7, Temel Karamollaoğlu’nun oy oranı yüzde 1 ve Doğu Perinçek’in oy oranı yüzde 1 olarak yazılmış, il il sonuçlar verilmişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ da AA’ya tepki göstermişti:

 

Ajansın seçim sonuçlarını ‘taraflı’ verdiği iddialarını daha önce AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı da yalanlamış, YSK sonuçlarını aynen verdiklerini söylemişti.

Anadolu Ajansı^’nın küresel bir ajans kimliği kazanması, ulusal ve uluslararası gelişmeleri tarafsız ve güvenilir şekilde aktarması kuşkusuz bazılarını rahatsız ediyor. Mesnetsiz iddia ve yakışıksız iftiralar doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor. “

‘Anadolu Ajansı’nın hızlı veri açıklamasının seçim sonuçlarını değiştirdiği’ iddiası, eğer sayım-döküm işlemini bilmiyor olmaktan kaynaklanmıyorsa, art niyet ve hazımsızlıktan kaynaklanmaktadır. Sandıkta arzu edilen sonucu elde edemeyenlerin, doğru analiz yapmak yerine, Türkiye’nin küresel ölçekteki iftihar vesilesi bir kuruma iftira atmaları kabul edilemez.”

Anadolu Ajansı daha sonra konuyla ilgili olarak kamuoyuna da bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Test yayınları kamuoyuna açılmaz, sadece abone olan medya kuruluşlarına gönderilir. Test yayınının kamuoyuyla paylaşılması abone olan kuruluşun tercihi veya kusurudur. Tüm detaylarıyla medya yöneticileri tarafından bilinen bu durumun, bazı kişi ve kurumlar tarafından çarpıtılarak kamuoyuna aktarılması gerçekle örtüşmeyen bir algı çalışmasıdır” denildi.

Yayınlama: 21.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.