Avusturya Başbakanı Ölümle Tehdit Ediliyor

Avusturya ”İslam Yasaları” kapsamında, radikal İslam’a karşı mücadele ettiğini ileri sürerek kapatma kararı aldığı camiler nedeniyle, ölüm tehditleri aldığı söylendi.

Avusturya Başbakanı Ölümle Tehdit Ediliyor

Avusturya Koalisyon Hükümeti, geçtiğimiz Cuma günü yedi caminin kapatılacağını ve onlarca imamın oturum izninin iptal edileceğini açıklamış, gerekçe olarak da, kapatılan camilerin ve yurt dışı edilmesine karar verilen imamların, Avusturya yasalarının ön gördüğü kurallara uyulmadığı ileri sürülmüştü.

 

Avusturya bu kararını açıkladıktan sonra çeşitli çevrelerden tepkiler gelmeye başladı.

 

Sosyal medyanın gündemine oturan konu, Başbakan Sebastian Kurz’u ölümle tehdit etmeye kadar uzandığı bildirildi.

 

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Christoph Polzl, Başbakanın yaşadığı evin çevresinde teknik ve fiili güvenliğin artırıldığını söyledi.

 

Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Dairesi (BTV), sözü gecen tehditleri incelemeye alarak soruşturma başlattığını belirtti.

 

Tehdit ve tehditlerin soruşturulduğu bilgisi, Avusturya Haber Ajansı APA tarafından Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığına teyit ettirdiği bildirildi.

 

Başbakanlık sözcülüğünden yapılan açıklamada, İslam Yasaları kapsamı dışına çıkıldığı durumlarda, tereddüt edilmeyeceği tekrardan bildirildi.

 

Öte yandan, camilerin kapatılması konusunda, bazı cevreler, kapatılan camilerin Avusturya’da bulunan Müslüman cemaatler ve kurumlar arasında yaşanan çekişmelerin sonucu olduğu ileri sürülmekte. (virgül.at)

 

 

 

 

Yayınlama: 11.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.