Almanca Bilmeyen 300 Euro Az Alacak

Avusturya Koalisyon Hükümeti, bugün ”Asgari Ücret Reformu” görüşmelerinde anlaşmaya vardı. Göçün önünü kesme bahanesiyle, yerli halka zam, göçmenlere şartlı ödeme getirildi.

Almanca Bilmeyen 300 Euro Az  Alacak

Virgül.at- Avusturya Koalisyon Hükümeti ÖVP-FPÖ, pazartesi günü ‘’asgari ücret reformu’’ için Mauerbach’ta bir araya geldi.

 

Başbakan Sebastian Kurz, reform hakkında yaptığı açıklamada, Hükümetin amacının ‘’adil bir sosyal sistem’’ olduğunu vurguladı.

 

Yeni uygulamayla, sosyal güvenlik sisteminin göçü engelleyeceğini düşünüyoruz, dedi.

 

Kurz, göçmenlere ödenen 863 Euro’nun, Almanca öğrenmeyenlerden 300 Euro’sunun kesileceğini ilan etti.

 

Bir göçmenin asgari gelir den (Mindestsicherung), yani 863 Euro alabilmesi için, (B1 Seviyesi) Almanca sertifikaya sahip olması gerekmekte.

Koalisyon Ortağı FPÖ lideri Strache ise, Almanca öğrenim seviyelerinin Entegrasyon Fonu tarafından kontrol edileceğini söyledi.

Yasadan muaf tutulacak olanlar ise, bedensel veya zihinsel engelliye bakımından sorumlu olan kişiler olarak belirlendi.

Asgari Gelir tutarı (aileler için) , ilk çocuk için %25 , ikinci çocuk için %15 ve üçüncü çocuk için %5 artacak.

Tek başına çocuk yetiştirenler içinse , ilk çocuk için ek ödeme 100 Euro, ikinci çocuk için ek ödeme 75 Euro, üçüncü çocuk için ek ödeme 50 Euro yapılacak.

Hanede yaşayan yetişkinler için %75 tutarında ödeme alabilecek.

 

İki çocuklu bekar Avusturyalı anne 1174 Euro yerine, 1383 Euro alacak.

 

Hükümet, Asgari Gelir (Mindestsicherung) uygulamasının bütün Avusturya’da standart bir potada tutmak istemesi, her eyaletin asgari gelir miktarını kendisinin belirlemesini doğru görmediklerini dile getirdiler. Tartışmalı bu konu beraberinde, her eyaletin yaşam standartlarının aynı olup olmadığı sorusunu gündeme getiriyor.

Hükümet, eyaletler arasında yaşam ve geçim standartlarının farklılık gösterdiği alan olarak konut kiralama olarak görüldüğünü, bununda konut yardım fonu adı altında çözülebileceğini belirtti.

 

FPÖ Lideri Strache, geçen yıllarda asgari gelir alıcılarının sayısında artış gözlendiğini belirterek, 2012’den bu yana %60 bir artışın söz konusu olduğunu vurguladı.

Bu rakam Başkent Viyana’da %50’nin üzerinde olduğu ve bunun neredeyse yarısının yabacı olduğu belirtildi.

Yapılanların, daha fazla çalışmaya teşvik etmek, aynı zamanda ‘’sosyal sistemimizle göçle mücadele etmektir’’ dendi.

Strache, ‘’Avusturya’ya göç ederseniz, ilk günden itibaren tam asgari yardım alamazsınız’’ diyerek, göçü engelleyeceğini ileri sürdü.

Yayınlama: 28.05.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.