HDP Bileşenleri Viyana’da Bir Araya Geldiler

24 Haziran Seçimleri kapsamında, Avusturya’da bulunan HDP Bileşenleri, Başken Viyana’da bir araya geldiler.

HDP Bileşenleri Viyana’da Bir Araya Geldiler

Virgül.at- 24 Haziran 2018 Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala, siyasi partiler Avusturya’da seçim faaliyetlerine hız verdi.

 

Türkiye’nin kaderini belirleyecek olan seçimlerde, Avusturya’nın Başkenti Viyana’da bir araya gelen HDP Bileşenleri, bir etkinlik düzenleyerek seçim çalışmalarının devam ettiğini ve her kesimden kişilerin bu çalışmalara katkı sunmaya davet edildi.

 

Seçimlerde bir oy bile kaybetmenin, HDP için lüks bir kayıp olduğu söylenirken, Avusturya vatandaşlığına geçmiş kişilerinde bu seçimlerden sorumlu olduğunun altı çizilerek, onlara da görevler düştüğü belirtildi.

 

foto:virgül.at

Avusturya vatandaşlığına geçmiş kişilerin, seçim sürecinde oy kullanacak T.C. Vatandaşlarını, oy kullanmaları için ulaşım konusunda gönüllü yardım etmeleri çağrısında bulunuldu.

 

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı etkinlikte, HDP’ye gönül vermiş insanların Türkiye göçmenlerinin bulunduğu, cami, cem evi, sivil toplum örgütleri gibi alanlara gitmeleri gerektiği, bu alanlarda 24 Haziran seçimlerinin önemini ve Türkiye’nin içinde bulunduğu baskıcı ve despot yönetimi anlatmaları istendi.

 

HDP Avusturya Bileşenlerinin maddi olanaklarının sınırlı olduğu, bu nedenle oy kullanma işlemleri için toplu taşıma araçlarının tutulamayabileceği belirtilerek, gönüllü taşımacılığın uygulanacağı belirtildi.

 

 

Virgül.at’ye konuşan, Avusturya Linz kentinden gelen, HDP kadın örgütlenmesinden sorumlu sözcü, Avusturya’da yürütülen seçim çalışmaları için, ‘’çad kapı faaliyetleri yaparak, kendimizi anlatacağız.’’

Sözcü, bizim derdimiz Erdoğan değil diyerek, sistemin yozlaşması sorununa karşı duracaklarını belirterek, ‘’Sistem insanları mağdur etmiştir.

Demokrasi bilinci, bilinçli bir şekilde yok edilmek istenmektedir. HDP bu bilincin yerleşmesi cabası içerisindedir’’ dedi.

 

Avusturya’ya Saygısızlıktır

 

HDP Kadın Sözcüsü, Avusturya  vatandaşlığı almış kişilerin oy kullanması konusun da şunları söyledi;

‘’Her şeyden önce Avusturya’nın nizami kurallarına karşı bir saygısızlıktır.

Bizler Avusturya vatandaşlığını almış ama bir şekilde T.C vatandaşlığını da kaybetmemiş kişilerin oy kullanmasını tasvip etmiyoruz’’ dedi.

 

Avusturya’da faaliyet gösteren beş sivil toplum örgütünün desteklediği seçim çalışmalarının, Avusturya’nın her yerinde sürdürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Yayınlama: 27.05.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.