Avusturya’da Yaşayan AK Partililer 800 Km Yol Gidecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazar günü Saraybosna’da yapacağı seçim mitingine, AK Partililer Avusturya’dan otobüslerle katılacaklar.

Avusturya’da Yaşayan AK Partililer 800 Km Yol Gidecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde Avrupalı Türklere Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’dan seslenecek.

Erdoğan, 20 Mayıs Pazar günü Saraybosna’daki Zetra Olimpiyat Salonu’nunda Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 6’ıncı Olağan Genel Kurulu’na katılacak.

 

24 Haziran seçimleri kapsamında, bazı AB ülkeleri ve Avusturya’nın, Erdoğan’ın seçim çalışmalarına kendi ülkelerinde izin vermemeleri üzerine, AK Parti Viyana’ya yaklaşık 800 Km uzaklıkta olan Saraybosna’da seçim mitingi kararı aldı.

 

AK Parti Avrupa yapılanması olan ‘’UETD Avusturya’’, otobüs ile partililerini Saraybosna’ya götüreceklerini açıkladılar.

 

Edindiğimiz bilgilere göre, otobüs ve otel masrafları için, katılımcılardan güzide bir rakam talep edildiği, diğer masrafların sponsorlar aracılığıyla karşılanacağını öğrendik.

 

Öte yandan, Avrupa ve Avusturya’da faaliyet gösteren bir yardım kuruluşu, Sosyal iletişim araçları üzerinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı miting tarihine denk gelen bir Saraybosna gezisi düzenleyeceğini duyurdu.

Avusturya’dan mitinge kaç kişinin katılacağı ise, Avusturya basınında çıkan rakamlara göre 2 bin kişi olduğu yönünde. (virgül.at)

 

Yayınlama: 19.05.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.