AMS 150 Bin Kişiye Az Para Ödemiş

Avusturya İş ve İşçi Bulma Kurumu (AMS) , Acil Yardım alan 150 bin kişinin aylık alacakları maaş tutarını yanlış hesaplayarak az ödemiş. Federal İdari Mahkeme, AMS’i geri ödemeye mahkum etti.

AMS 150 Bin Kişiye Az Para Ödemiş

Avusturya İş ve İşçi Bulma Kurumu (AMS), ‘’Acil Yardım’’ (Notstandshilfe) alanların alacakları maaş hesaplamalarında yanlışlık yaptığı tespit edildi.

Federal İdare Mahkemesi AMS’in acil yardım ödenmesi ile ilgili ‘’yanlış hesaplama yöntemi’’ buldu. Yaklaşık 150 bin kişiyi etkileyen bu yanlışlık nedeniyle, AMS aradaki farkı ödemek zorunda bırakıldı.

Yaklaşık 40 Milyon Euro miktarında geri ödeme yapılması bekleniyor.

Federal Hükümetin ödeyeceği geri ödenek, aile yardımına ek yardım verilen ve düşük sosyal yardım alanlara yapılacak.

İşçi Odaları Birliği (AK), çok hızlı bir şekilde harekete geçilmesi gerektiğini bildirerek, acil yardım alanların AMS ile iletişime geçmesini istedi.

AMS’den yapılan açıklamaya göre, eksik ödeme yapılan kişilere mektup gönderileceği yönünde oldu. 

İş ve İşçi Bulma Kurumu’nu (AMS), 2016 yılında Yüksek Mahkeme 250 bin kişiye ek ödeme yapmaya mahkum etmişti.

 

AK’dan yapılan açıklamaya göre, AMS aile ödeneklerinin karmaşık etkileşimi ve az gelirli ailelere, sosyal yardım kasalarından ödenen ek miktarı da göz önüne alarak, ödediği acil yardım miktarını düşük miktarda hesapladığı ileri sürüldü.

AMS’nin yanlış hesaplamalarının ocak ayında tespit edildiği, AK’nın eksik ödeme yapılanlar için caba harcadığı ancak çözüm için yanaşılmadığı ileri sürüldü.

AK, yapılan yanlışlıkları kamuoyuna duyuracağını açıklamasıyla, Sosyal İşler Bakanlığı yanıt vererek, yapılan yanlışlığın düzeltileceği ve eksik ödenenlerin tek tek tespit edileceği söylendi. (virgül.at)

Yayınlama: 18.05.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.