İmamoğlu kararı Avusturya basınında

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası Avusturya basınında yankı buldu. Haberlerde, “Erdoğan’ın en güçlü siyasi rakibi hapse girmek zorunda” başlığı öne çıktı…

İmamoğlu kararı Avusturya basınında

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi ve siyasi yasak getirilmesini öngören 53’üncü maddenin uygulanması Avusturya basınında da yankı buldu.

Die Presse gazetesi, “AK Parti’nin üç yıl önce Ankara ve İstanbul gibi en önemli merkezlerini seçimlerde CHP’nin kazanmasının bir rövanşı olarak görüyor ve İmamoğlu’na verilen hapis cezasını tüm gözlemcilerin bir intikam almak olarak gördüğünü” ifadelerini kullandı.

Der Standard gazetesi, “İmamoğlu, anketlere göre şu anda Türkiye’de en çok oyu alan muhalefet partisi olan Kemalist CHP’den bir siyasetçi. 2023’te yapılması planlanan seçimlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın potansiyel meydan okuyucularından biri olarak kabul ediliyor” diye yazan gazete, İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat’ın ilk ifadesinde, kararı “Türkiye’deki mevcut durumun bir özeti” olarak nitelendirdiğine yer veriyor.

Kurier gazetesi, Ekrem İmamoğlu için; “2023 seçimlerinde Erdoğan için bir tehdit haline gelebilir” diyen gazete, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kariyerinin en ağır siyasi yenilgilerinden birini yaşattı. İstanbul metropolünün 2019 belediye başkanlığı seçimlerinde muhalefet siyasetçi Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın AK Parti adaylarını yenmeyi ve 20 yıllık AK Parti hakimiyetinin ardından İstanbul’da belediyeyi devralmayı başardı. O zamandan beri CHP’li siyasetçi, muhalefetin Erdoğan’a karşı favorilerinden biri olarak görülüyor” ifadelerini kullandı.

Dünya basınında İmamoğlu

Reuters, haberinde “Türkiye’de mahkeme, Erdoğan’ın rakibine yetkililere hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası verdi” ifadelerini kullandı.

Associated Press haber ajansı da hapis cezasıyla ilgili haberinde “Türkiye’nin en yüksek nüfuslu şehri İstanbul’un Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu YSK üyelerine hakaret nedeniyle açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı” dedi.

The Wall Street Journal gazetesi, İmamoğlu kararını “Erdoğan’ın rakiplerinden İstanbul Belediye Başkanı’na iki yıldan uzun süre hapis cezası” başlığıyla paylaştı. Haberde, “Anketler, Ekrem İmamoğlu’nun aday olması durumunda Erdoğan’ı seçimde yenebileceğini gösteriyor” ifadeleri yer aldı.

Bloomberg de kararı, “Erdoğan’a rakibinin siyasi kariyeri mahkeme kararının ardından tehlikede” başlığıyla duyurdu. | © DerVirgül

Yayınlama: 15.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.