Avusturya gümrük idaresi uyarıyor | Çocuklar için sahte ürünlere dikkat!

Avusturya gümrük idaresi, özellikle internet üzerinden Noel hediyeleri sipariş etme konusunda uyarıda bulundu. Yetkililer, AB’de tehlikeli ve taklit olarak tespit edilen ürünlerin yüzde 80’inin çocuklara yönelik olduğunu belirtti.

Avusturya gümrük idaresi uyarıyor | Çocuklar için sahte ürünlere dikkat!

Avusturya gümrük idaresinden, “Tüketicinin korunması, Noel’de Avusturya gümrük idaresinin önemli bir görevidir. Sınır ötesi mal trafiğinde ürün korsanlığı alanındaki faaliyetlerin izlenmesi, Avusturya gümrüğünün temel görevlerinden biridir” başlığıyla yapılan açıklamada, Taklit ürünlerin intihal olması ve bu nedenle marka sahibi haklarının ihlali olmasının yanı sıra, orijinal ürünlerin kopyalarında bazen çok büyük ürün güvenliği eksiklikleri olabilir” dendi.

Açıklamanın devamında, “Bu nedenle gümrük tarafından müsadere edilirler ve böylece piyasadan çekilirler. İlaçlara ek olarak, giysiler ve oyuncaklar da tüketiciler için büyük bir sağlık riski oluşturabilir” uyarısı yapıldı.

Gümrük idaresi, AB gümrük idaresi tarafından yapılan bir değerlendirmeye atıfta bulunarak, 2010 ve 2017 yılları arasındaki denetlemelerde, AB’de tehlikeli veya taklit olarak bildirilen malların yüzde 80’inin çocuklara yönelik olduğunu gösterdiğini hatırlattı. Bunlar oyuncakların, çocuk bakım ürünlerinin ve çocuk kıyafetlerinin kopyalarıydı.

Maliye Bakanı Magnus Brunner, “Bazen cazip gelse de özellikle yüksek enflasyon dönemlerinde buna karşı uyarıda bulunmak istiyorum” dedi.

Bakan, “Özellikle Noel açısından, çocuklar için hediye veya çevrimiçi sipariş satın alan herkesten yaralanma, zehirlenme ve diğer zararların tehlikelerini düşünmelerini ve kalpazanlıktan kaçınmalarını rica ediyorum. Ayrıca, taklitler düzgün girişimcilere ve iş yerlerimize zarar veriyor” diye devam etti.

Maliye Bakanı Magnus Brunner, “Çocukların gözlerinin Noel’de parıldaması için güvenli ve yasal ürünler kullanmaya davet ediyorum. İnternetten ucuz satın aldığınızı düşünüyorsanız, ürünün bu kadar ucuza nasıl sunulabileceğini de düşünün, çünkü bu ürün gerekli kalite ve güvenlik standartlarını karşılamayan bir sahtedir. Her siparişten önce, çevrimiçi mağazanın baskısını ve ödeme yöntemlerini kontrol etmelisiniz. Künye, çevrimiçi mağaza, posta adresi, e-posta adresi ve sorgular için bir irtibat kişisi hakkında bilgi içermelidir. Tüketici sitelerindeki deneyim raporları ve uyarılar da sağlayıcının ciddiyeti hakkında önemli bilgiler verebilir” diyerek kontrollü alışveriş yapılmasını önerdi. | © DerVirgül

Yayınlama: 16.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.