Viyana’daki OPEC Fonu’nda şeriat ve cinsel taciz

Viyana’daki OPEC Fonu’nun eski çalışanları, işyerinde ayrımcı davranış, mobbing ve cinsel taciz yaşandığını ileri sürdü. Ayrıca, şeriat kanunu organizasyon genelinde hüküm sürdüğü iddiasında bulundular.

Viyana’daki OPEC Fonu’nda şeriat ve cinsel taciz

Viyana – Parkring’deki saygıdeğer “Palais Deutschmeister” duvarlarının ardında, 200 çalışanın farklı bir çalışma sistemi ile iş yaptıkları iddia edildi.  

Bir çok eski çalışanın ileri sürdüğüne göre, kurumun içinde Şeriat kanunları geçerli ve İslamlaştırmadan, kadınlara karşı ayrımcılık, mobbing ve cinsel taciz yaşanıyor. 

Gelişmekte olan ülkelerdeki gelecekteki projeleri finanse etmek için bir tür kalkınma bankası olan OPEC Kalkınma Yardım Fonu (Uluslararası Kalkınma Fonu, Ofid), 1986’dan beri “Palais Deutschmeister” da kurulmuştur. Fon, 1976 yılında Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi ülkeler tarafından kurulmuş olmasına rağmen, ondan bağımsızdır. Fon bir milyar Euro’yu yönetiyor.

Kuruma diplomatik statüye sahip yöneticiler hakimdir. Son zamanlarda Suudi Arabistan etkisi altında. O zamandan beri farklı bir çalışma ortamının hüküm sürdüğü söyleniyor.

OPEC fonunun yedi eski ve aktif çalışanı Profil dergisine konuşarak şikâyette bulundu: müstehcen sözler, özel hayata davetler, öpüşmeye teşebbüs, asansörde ve masa başlarında taciz, pornografik görüntüler içeren akşam sohbet mesajlarının gündem olduğu söyleniyor. 

Ayrıca, gayrimüslimler ayrımcılığa uğruyor, kadınlar dezavantajlı durumda ve homofobi var.

Ancak, suçlamaları Fonun kendisi reddediyor.| © DerVirgül

Yayınlama: 11.08.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.