Avusturya Federal Demiryolları 3.000 yeni çalışan arıyor

Avusturya Federal Demiryolları [ÖBB], emekli olan personelin yerini doldurma nedeniyle her yıl 3.000 yeni çalışana ihtiyaç duyuyor. Dörtte biri önümüzdeki birkaç yıl içinde emekli olacak olan Postbus ve tren yollarında toplam 42.000 kişi çalışıyor. Ayrıca 2 bin çırak çalışmakta.

Avusturya Federal Demiryolları 3.000 yeni çalışan arıyor

Avusturya Federal Demiryolları [ÖBB], personel bulma gibi devasa bir görevi bir zorluk olarak görüyor, aynı zamanda bir fırsat olarak da değerlendiriyor. Çünkü yetenekli kişileri işe almak, grubu daha esnek ve rekabetçi hale getireceğine inanılıyor. 

ÖBB CEO’su Andreas Matthä, “Hareketlilik ve lojistik alanında Avusturya’nın en büyük iklim koruma şirketi olarak ÖBB, geleceğe yönelik bir endüstride anlamlı işler anlamına geliyor.” Ve birçok iş profili farklı olsa da ortak bir noktaları var. “ÖBB’deki her iş güvenli, krizlere dayanıklı ve iklim için iyidir” dedi. 

Sadece Viyana’da her yıl yaklaşık 1.100 yeni çalışan aranıyor

Yalnızca Viyana’da ÖBB, 2027’ye kadar her yıl yaklaşık 1.100 yeni çalışan arıyor. Toplamda, 2027 yılına kadar federal başkentte 6.500’den fazla kişi yer alacak. 

O zamana kadar Yukarı Avusturya’da (yılda yaklaşık 340), Tirol’de yaklaşık 2.000 (yılda yaklaşık 330), Steiermark’ta yaklaşık 1.740 (yılda 290), Salzburg’da 1.440 (240), Aşağı Avusturya’da 1.380 (230), Kärnten 1.080 (180), Vorarlberg 810 (135) ve Burgenland 66 (11). Avusturya genelinde her yıl yaklaşık 600 yeni çırak işe başlıyor. 

Matthä, “ÖBB’nin uzun bir geleneğe ve aynı zamanda pek çok geleceğe sahip olması, 130 meslek grubundaki iş çeşitliliğine de yansıyor,” diye devam ediyor. 

27 farklı meslek dalında bilgi ve başvuru seçenekleri karriere.oebb.at adresinde çevrimiçi olarak mevcuttur.

ÖBB Tren Teknolojisi tek başına 2027 yılına kadar Viyana, Linz, St. Pölten, Knittelfeld ve Innsbruck’ta yaklaşık 1.000 yeni çalışan arıyor. 4.000 işçi, 22.000 trenin bakımını ve 700.000 parçanın yenilenmesini sağlıyor. Tren Teknolojisi departmanı şu anda 22 lokasyonunda büyük yatırımlar yapıyor ve modernizasyona 600 milyon euro yatırım yapıyor. 

Başvuru sahipleri esnek çalışmaya özel önem veriyor

ÖBB, diğer şirketlerin de bildirdiği gibi, başvuru sahiplerinin şu anda profesyonel ve özel hayatın uyumluluğuna ve esnek çalışmaya özel önem verdiğini söylüyor. 

Pandemi tarafından yoğunlaşan şu anda yarı zamanlı pozisyonlar ve ev ofis fırsatları için daha fazla talep var. 

Elbette birçok iş vardiyalı olarak da yapılabilir ve hafta sonu çalışması vardır. Ancak burada liste genellikle öyledir ki haftada sadece üç veya dört gün çalışmanız gerekir.

Bir avantaj olarak, ÖBB, giderek daha fazla sayıda diğer şirket gibi, iş-yaşam dengesi, sağlığın teşviki ve geliştirilmesi, kariyer beklentileri ve gelişim tekliflerinin yanı sıra sosyal faydalar alanında teklifler sunmaktadır. 

Diğer olası faydalar, ÖBB daireleri, kendi tatil eviniz, uygun koşullarda BahnBistro, iyi koşullara sahip bir ÖBB seyahat acentesi, şirketin kendi MINT anaokullarında çocuk bakımı, dadılar, yaz tatili bakımı, muhtaç yakınları için destek. Bakım ve çok daha fazla olanak sağlandığı belirtildi. | © DerVirgül 

Yayınlama: 08.08.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.