Viyana Şehir Hatları [Wiener Linien] yüzlerce işçi alacak

Viyana şehri toplu taşıma ağını işleten Wiener Linien, emeklilik dalgası nedeniyle 900 yeni çalışanı işe almak istiyor.

Viyana Şehir Hatları [Wiener Linien] yüzlerce işçi alacak

Wiener Linien’de bu yıl yaklaşık 600 çalışan emekli olacak. Bu nedenle şirket yeni çalışanlar arıyor.

Öte yandan, çalışanlara daha esnek çalışma saatleri sunmak istiyorlar. 4 günlük bir hafta için pilot testler sonbaharda başlayacak.

Yeni çalışanlar işe alınırken, kadın oranına özel dikkat gösterilmelidir denen açıklamada, örneğin, şu anda sürüş hizmetlerin de yüzde 10 civarında kadın olmasının çok az olduğu kaydedildi. 

Almancayı çok iyi bilmeyenlerinde işe alınmasını istediklerini belirten şirket, bu konuda nasıl bir hizmet alanı yaratırız, çalışması yürütüldüğünü belirtti. 

Wiener Linien, meslektaşları arasında özel dersler vererek Almanca dil becerilerini gerekli seviyeye yükseltmek istiyor. “Genellikle teknik anlayış ve irade var, ancak dil becerileri yeterli olmuyor.” Bu nedenle bu becerilerden yararlanmak için dil eğitiminin de gerçekleştirilmesinin de kaçınılmaz olduğu vurgulandı. 

Wiener Linien, 2022 sonbaharından itibaren 4 günlük haftaları test etmek istiyor

Sonbahardan itibaren test edilecek 4 günlük bir haftanın, tüm Wiener Stadtwerke grubu için dört gün boyunca haftada 37.5 saatin bölünmesi anlamına geldiği anlaşılmaktadır. Sonuç olarak, çalışanlar için maaş kesintisi yoktur.

Yönetimdeki görev dağılımı nedeniyle, bu konsept sürücü hizmetindekinden çok daha basittir, çünkü “haftanın 4 günlük vardiyalı çalışmasının bu kadar klasik olduğunu hayal bile edemezsiniz” diye açıklıyor genel müdür. Bununla birlikte, kişi her alanda pilotluk yapacaktır. Pilot proje için toplam 300 çalışan planlanıyor. | © DerVirgül 

Yayınlama: 29.07.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.