Der Virgül’ün haberinden sonra İçişleri Bakanlığından açıklama geldi

Avusturya polisinin casusluk şüphesiyle iki eve düzenlediği operasyonu haber yapmamız üzerine, Avusturya İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Bakanlık operasyonu doğruladı…

Der Virgül’ün haberinden sonra İçişleri Bakanlığından açıklama geldi

Geçtiğimiz hafta Avusturya’nın Tirol Eyaletinde sabah saatlerin iki eve [Einsatzkommando Cobra] özel hareket timleri bir operasyon düzenledi.

Koçbaşı balyozlarla kapıları kırılarak girilen evlerden toplam üç kişi göz altına alındı.

Der Virgül’ün operasyona dair bilgileri haber yapmasından sonra, Avusturya İçişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama yapılarak, casusluk şüphesi üzerine böyle bir soruşturmanın olduğunu doğruladı. 

Bakanlığın açıklamasında, ilgili kişilerin, Türk Millî İstihbarat Teşkilatı’na [MIT], Türkiye’nin yurt dışında yaşayan muhaliflerinin bilgileri gönderildiğinden şüphe edildiği yer aldı. 

Alacak verecek meselesi 

Ulaştığımız şüpheli, daha önce ticaret yaptıkları iki kişiden alacaklı olduğunu söyleyerek, kendilerine bu iki kişinin iftira atarak ihbar ettiğini ileri sürdü. 

Mahkeme hakiminin yeterli delil olmamasından, tutuksuz yargılandıklarını hatırlatarak, böyle bir şey olsaydı neden bizi serbest bıraksınlar dedi. 

Der Virgül’ün ulaştığı bilgilere göre, ihbar edenlerin isimlerini polisten öğrenildi. İhbarcıların, ihbar edilen iki kişiye borcu olduğu,- ve bu borcu ödememek için bize iftira attıkları ileri sürüldü. 

Avusturya emniyet birimlerinin suçlamasında, sanıklar tarafından yaklaşık 800 Gülen Cemaati mensubunun ismi Ankara’ya bildirildiği yer almakta.

Ancak savcılık bunu kanıtlayacak herhangi bir delil mahkemeye sunamadığından, sanıklar serbest bırakılarak tutuksuz yargılanmalarına karar verildi… | © DerVirgül

Yayınlama: 28.07.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.