Aşağı Avusturya’da su kenarındaki yürüyüş parkurları | Serinlemek için yollar

Aşağı Avusturya eyaletinde sıcak günlerde serinlemek için su boyunca çok sayıda yürüyüş parkuru bulunmakta. Sıcak günlerde ailenizle güvenli ve serin bir gezi yapmanız için, bazı rotalar ve yürüyüş ipuçları derledik…

Aşağı Avusturya’da su kenarındaki yürüyüş parkurları | Serinlemek için yollar

Özellikle sıcak yaz günlerinde su kenarında yapılacak bir yürüyüş sizi serinletebilir ve kısa bir yüzme molası bile geziyi özel bir deneyime dönüştürebilir.

Aşağı Avusturya eyaletinde yürüyüş | Su boyunca uzanan yollar

Donau Niederösterreich [Tuna Nehri]

Steinbachklamm-Turu: Marbach im Nibelungengau’dan gelen” Marbach 3 ” yolu, Vavau’nun Batı kapısından Tuna boyunca, Kanyona ve Steinbach boyunca uzanır. Sadece 11,2 km uzunluğunda olmasına rağmen, arazinin doğası gereği deneyimli yürüyüşçüler için önerilir.

Eckartsauer Donaurunde: Donauauen Milli Parkı’ndaki 8,3 km uzunluğundaki parkur aileler için uygun bir yürüyüş alanıdır. Çeşitli ve neredeyse düz, ormanlardan, çayırlardan, merdivenlerden ve Eckartsau Sarayı’na ve Saray Parkı’na giden merdiven yolları ve koruyucu barajlardan geçer.

Mostviertel

Sulzbichl-Trefflingfall -Turu: Çeşitli yuvarlak turlar, Alpin çayırları, vadileri ve şelaleleri üzerinden geçer Sulzbichl’deki Trefflingfall kulübesinden Hochbärneck’e gidiyor, dönüş yolunda Vordere Tormäuer kristal berraklığında Erlauf ve gürleyen Trefflingfall [şelale] ile ilham veriyor. 9,5 km uzunluğundaki parkur orta derecede tecrübeli yürüyüşçüler tarafından yarım günde tamamlanabiliyor.

Mendling Vadisi deneyim dünyası: 3 km’den biraz fazla olan kısa, aile dostu rota çocuklar için de uygundur. Rota, Orta Avrupa’daki son işleyen kereste fabrikasına gidiyor. 

Yürüyüş köyü Yspertal – Druidenweg: Weinsberger graniti, bir vadiye düşen Ysper, gizemli Druid yerleri ve aynı zamanda Yspertal’in harika manzarası, “Avusturya kalite yürüyüş mührü” ile 31 numaralı bu sertifikalı yürüyüş parkuruna “özellikle değerli” notunu veriyor.” Orta derecede zor rota, 4 saatlik yürüyüş süresi olan dairesel bir turdur.

Wanderdorf Zwettl – Wasserwunderweg:  Yürüyüş Köyü – Su Harikası Yolu: Şehir merkezinin ortasındaki Hundertwasser Çeşmesi’nde başlayan yaratıcı yürüyüş parkuru, pastoral Kamptal’a çıkar. Yol, hedefini Friedensreich Hundertwasser’in köy müzesini tasarladığı Roiten’de bulur.

Bu yürüyüş, pastoral nehir vadileri, etkileyici kaya oluşumları, yeşil ormanlar ve doğal çayırlar ile harika bir doğa deneyimi sunuyor. 12 km’den biraz daha uzun olan ve kolayca yönetilebilen patika, aileler için elverişlidir. 

Aşağı Avusturya’da Viyana Alpleri

Helltal Vadisi’ndeki su boru hattı yolu: Burası kendi başına bir deneyimdir, çakıllı koylarda serinlemek ve nefes almak için ideal bir alan. Kaiserbrunn su hattı Müzesi veya Tarihi Höllental-Bahn ile bir yolculuk, Aile gezisini mükemmel kılar.

Johannesbachklamm Würflach yakınlarında: Gidiş-dönüş, gölgeli ormanlar, nemli geçit duvarları, köprüler ve vadi boyunca ahşap yaya köprüleri üzerinden toplamda yaklaşık 9 km’lik bir mesafe kat eder. Yumuşak Alp toprakları üzerinde “beyaz su boyunca” gider, Mönichkirchen su parkına kadar uzak manzaralı muhteşem bakış açıları doğrudan yol üzerindedir.

Wienerwald

Yeni “Gschichten aus dem Wienerald” yürüyüş parkuru, çoğunlukla Schwechat boyunca 39 km uzunluğunda dairesel bir tur olarak ilerliyor. Ünlü “Wegerl in the Helenental” Baden, Heiligenkreuz ve Alland üzerinden Viyana Ormanları’nın biyosfer rezervinden geçerek yakınlardaki çok sayıda kültürel ve tarihi mekana ulaşır.

Macera dolu vadiden geçen iyi döşenmiş yol, köprüler, yaya köprüleri ve sarp kayalıklardan geçer. Küçük yürüyüşçüler için bir ödül olarak, geçidin sonunda büyük bir çocuk oyun alanı ve bir yırtıcı kuş istasyonu sizi bekliyor.

Weinviertel

Orta Avrupa’nın alüvyon manzaraları: Morava boyunca, ormanlar, tarlalar ve üzüm bağları, bir gözetleme kulesi ve bir macera oyun alanı da eğlence sağlar.

Öte yandan, Jedenspeigen Kalesi’nden Sierndorfer Kellerberg üzerinden dairesel bir yol alır. Yeniden yapılandırılmış Pulkaubach’taki Watzelsdorfer Wasserwelt-Weg, bebek arabaları için bile uygun olan nispeten kısa (yaklaşık 1 1/2 saat) bir yürüyüştür.| © DerVirgül

Yayınlama: 23.07.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.