Viyana’da ormanların yakınında sigara içmek, mangal yapmak ve açık ateşle uğraşmak yasaklandı!

Artan hava sıcaklığı nedeniyle Viyana’daki ağaçlık alanlarda çayırlıkların 20 cm’den fazla derinliğe kadar kuruduğu belirtilerek, orman yangını riskinin artığı konusun da vatandaşlar uyarıldı.

Viyana’da ormanların yakınında sigara içmek, mangal yapmak ve açık ateşle uğraşmak yasaklandı!

Viyana Belediyesi’nin ormancılık ve tarım işletmesi, sürekli kuraklık ve aşırı orman yangınları riski nedeniyle özel dikkat gösterilmesini tavsiye ediyor.

Viyana ormanlarında kuraklık nedeniyle yangın tehlikesi durumu devam ediyor. Bu nedenle ormanda ve ormanın hemen yakınında sigara içmek, mangal yapmak ve açık ateşle uğraşmak yasaktır!

Belediyeden yapılan açıklamada, “Ormanlarımızın ve çayırlarımızın toprağı 20 cm’den fazla derinliğe kadar kurudu ve bu da orman yangını riskini büyük ölçüde artırıyor. Orman yangınlarını önleme yönetmeliği bu nedenle uygulanmaya devam edilecek ve ancak uzun süreli, sürekli yağmur yağması durumunda tekrar kaldırılabilir.” Dendi. 

Sıkı kontroller

Orman tehlike bölgesi dışındaki özel bahçelerde mangal yapılmasına izin verilmektedir. 

Ancak Viyana Belediyesi, bu alanda dahi kuraklık konusunda özellikle dikkatli olunması konusunda uyarıyor.

Diğer yandan, Viyana ormanlık alanlarında, görevliler tarafından ateş yasağının sıkı bir şekilde kontrol edileceğini belirtildi. | © DerVirgül

Yayınlama: 21.07.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.