Sosyal yardım alıcısının, başka ülkede 80 bin Euro kira geliri olduğu belirlendi

Avusturya’da sosyal yardımlardan yararlanan bir kişinin, geldiği ülkede kiraya verdiği daireleri ve bir villası olduğu tespit edildi.

Sosyal yardım alıcısının, başka ülkede 80 bin Euro kira geliri olduğu belirlendi

Avusturya’da sosyal dolandırıcılığı engellemek için özel kurulan birim, 11.000’den fazla soruşturmada toplam 60 milyon euroyu aşan dolandırıcılığı ortaya çıkardığı belirtilidir. Suçların kapsamı, işsizlik yardımı almaktan hileli emekli maaşlarına kadar uzanmakta. Suçların yüzde 30’u Avusturyalılar, yüzde 70’i yabancılar tarafından işlendiğini kaydedildi.

Bunların içerisinde en dikkat çeken sosyal dolandırıcılık şüphesiz, işsizlik maaşı ve asgari yardımdan yararlanan Bosna vatandaşının, Hırvatistan’da 17 tatil dairesi ve bir villa kiraladığını gizlemesi oldu. 

İçişleri Bakanlığına göre, 2016 ve 2021 yılları arasında haksız bir şekilde yaklaşık 30.000 euro sosyal yardım aldığı belirtilen Bosna vatandaşının, 80000 euro kira geliri var. 

Ayrıca, aynı kişi yurt dışına çıkışlarında sosyal yadım kuruluşlarına beyanda bulunmamış ve yurt dışında bulunduğu süre zarfı içerisinde de yardım almaya devam ettiği belirtildi. | © DerVirgül 

Yayınlama: 19.07.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.