Avrupa’da yaşayan 3 milyon 600 bin Türkiye kökenli, Tatilini Türkiye’de geçirecek!

Türk – Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı [TAVAK] tarafından yapılan araştırmaya göre, bu yıl AB ülkelerinde yaşayan 6 milyon 200 bin Türkiye kökenlinin, 3 milyon 600 bini tatillerini Türkiye’de geçirecekler…

Avrupa’da yaşayan 3 milyon 600 bin Türkiye kökenli, Tatilini Türkiye’de geçirecek!

Türk – Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı [TAVAK] Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen’in yaptığı açıklamaya göre, 3 milyon 300 bini Almanya’da olmak üzere Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yaşayan 6 milyon 200 bin Türkiye kökenlilerin, 3 milyon 600 bini tatillerini Türkiye’de geçirecek.

Şen, başında bulunduğu TAVAK’ın yaptığı ancak sonuçları son şekli verildikten sonra önümüzdeki günlerde açıklanacak bir araştırmaya dair bazı veriler de paylaştı.

Araştırmaya göre bu yaz 3 milyon 600 bin Türkiye kökenlilerin yaz tatilini Türkiye’de geçireceğini ifade eden Prof. Şen, yurtdışında yaşayan Türklerin bırakacakları paranın 15 milyar lira olacağını söyledi.

Türkiye’de turizmin asıl taşıyıcısı AB’de yaşayan Türkiye kökenlilerdir. Almanya’dan gelen Alman turistlerin sayısı 3 milyon civarı olacak” diyen Şen, “Rusya ve Ukrayna’dan bu sene ciddi sayıda turist gelmesi zor. İngiltere’den 2 milyon civarı turist gelir. Oysa sadece AB üyesi ülkelerde yaşayan 6 milyon 200 bin Türkiye kökenlilerin 3 milyon 600 bininin bu sene Türkiye’ye tatile geleceğini hesapladık. Türkiye kökenlileri bir ülke olarak kabul edersek hiçbir ülkeden bu kadar insan gelmiyor” ifadelerini kullandı.| © DerVirgül

Yayınlama: 17.07.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.