Millet İttifakı Viyana’da iftar daveti verdi | “AK Parti Metal yorgunluk yaşıyor”

CHP, İYİ Parti ve Saadet Parti Avusturya temsilcileri başkent Viyana’da iftar daveti verdi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı davet sonrası, CHP’nin Avusturya’daki seçim çalışmalarını sorduk.

Millet İttifakı Viyana’da iftar daveti verdi | “AK Parti Metal yorgunluk yaşıyor”

Millet İttifakı partilerinden Avusturya’da temsilcileri olan partiler Viyana’da Samsunlular derneğinde [SAM-DER] çarşamba günü iftar daveti verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi [CHP] Avusturya Federasyonu Başkanı Çağdaş Arslan ve Viyana Birliği Başkanı İbrahim Aydın, İYİ Parti Avusturya Başkanı Feyzullah Andak, Saadet Partisi Viyana Başkanı Veysel Gezer katılırken, Yeniden Refah Partisi sorumlusu Metin Balçok destek amaçlı iftar davetinde yerini aldı.

Öte yandan, başka bir davete yetişmek için kısa süreliğine de olsa, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’da davete katıldı.

İftar davetinde bir konuşma yapan Ozan Ceyhun, Türkiye’nin büyükelçisi olduğundan dolayı, bu ülkede yaşayan her vatandaşımıza, her görüşe aynı mesafede olduğunu belirterek, davet için teşekkür etti. Ayrıca, seçimlerde oy kullanma işlemleri hakkında bilgi veren Ceyhun, vatandaşların demokratik haklarını sandığa giderek kullanmalarını istedi. Ozan Ceyhun, depremzedeler için sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmalara değinerek, büyük bir Türkiye ailesi vurgusu yaparak, emeği geçenlere yeniden teşekkür etti. Büyükelçi davete katılanların yaklaşan Ramazan bayramlarını tebrik ederek, başka bir davet yetişmek için salondan ayrıldı.

AK Parti Metal yorgunluk yaşıyor…

Millet İttifakı partilerinden Saadet Parti Viyana sorumlusu Veysel Gezer ve İYİ Parti Avusturya sorumlusu Feyzullah Andak ve CHP Viyana Birliği Başkanı İbrahim Aydın, kısa süren konuşmalarında davetlilere teşekkür ederken, CHP Avusturya Federasyonu Başkanı Çağdaş Arslan, yurt dışında yaşayan Türkiye kökenlilerin sorunları üzerinden yola çıkarak, mevcut iktidarın bu sorunları gündemine sadece seçim sürecinde aldığını, ancak elinde imkân olmasına rağmen uygulamadığına dikkat çekti.

Çağdaş Arslan, yurt dışında yaşayan seçmenler şayet ayrı bir bölge olarak nitelendirilebilseydi, İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü büyük seçim bölgesi olabilirdi diyerek, yurt dışındaki seçmen sayısının önemini vurguladı. Bu kadar çok seçmenin sorunlarına kayıtsız kalınamayacağını belirten CHP Avusturya Başkanı, başta sağlık sistemi olmak üzere emeklilik gibi birçok konuda, yurt dışında yaşayan yurttaşlarımız mağdur oluyorlar dedi.

AK Partinin metal yorgunluk içerisinde olduğunu ileri süren Arslan, mevcut iktidarın sorunlara zamanında müdahale etme yetisini kaybettiğini, alışıla gelmiş bir rutin döngü içerisine girdiğini belirterek, ülkenin gerçek sorunlarından uzaklaşarak hizmet veremez duruma geldiğini söyledi.

“Vatandaşın Derdiyle Dertleniyor, Çözüm Üretiyoruz”

Avusturya’da yürütülen seçim çalışmaları kapsamında Der Virgül’ün sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi [CHP] Avusturya Federasyonu Başkanı Çağdaş Arslan, “Kendi kalıplarına sıkışmış bir siyaseti benimsemiyoruz, vatandaşa dokunuyor, derdiyle dertleniyor ve en önemlisi çözüm üretiyoruz” dedi.

Bugün Avusturya’da CHP, ülkenin beş eyaletinde örgütlenmesini tüzel kişiliğe kavuşturmuş ve üzerinde bir federasyon çatı örgütüyle birlikte kolektif faaliyet yürütmektedir diyen Arslan, seçim çalışmaları kapsamında, tüm bölgelerdeki birliklerimiz özellikle genç kadrolarla “sandık eğitimleri” çalışmasını tamamlamış, seçimlere Avusturya çapında dikkatle hazırlanmıştır” dedi.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerine nazaran, nasıl bir farklı sonuç bekliyorsunuz sorusuna, Arslan, “CHP Avrupa’da, örgütlenmesine geç başladı. Ancak kısa sürede Avusturya’da, ülkenin dört bir yanında örgütsel anlamda yapısal değişikliğe giderek, sosyal demokrasinin evrensel değerleri üzerinden bir oluşum sağlamıştır. Biz demokrasi mücadelemizi sadece Türkiye eksenine hapsetmeyerek, esas olarak Avusturya’daki daha doğrusu yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına odaklandık. Bu durum sosyal demokrasiye gönül vermiş yurttaşlarımızı CHP etrafında topladığı gibi, CHP’yi AK Parti iktidarı söylemlerinden tanıyan yurttaşlarımıza da kılavuz olmuş ve söylemlerimiz etrafında her görüşten insanı buluşturmuştur. Bu nedenle Avusturya’daki yurttaşlarımız, vaat edilen ancak gerçekleştirilmeyen vaatlerin peşinden koşmuyor. Biz onlara vaat etmiyoruz, yapacağız diyoruz. Buna inanıyoruz ve onlarda inanarak siyaset yaptığımızı görüyor ve bize inanıyor. Samimiyetle ve çözüm odaklı yaptığımız çalışmalar, Avusturya’daki kurumsal yapıyla bütünleştiğinde; sandıklardan çıkacak sonuçların geçmişe nazaran çok farklı olacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 20.04.2023
Düzenleme: 20.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.