Hükümetin 226 bin kişiye vereceği 500 Euro’luk yardımı kimler alabilecek?

Avusturya Federal Hükümeti’nin “anti-enflasyon paketi” olarak duyurduğu yardımlar yazdan itibaren yürürlüğe girecek ve 28 milyar Euro’luk fon ülke ekonomisine sunulacak. İlk etapta 500 Euro’luk yardımlar gündemde…

Hükümetin 226 bin kişiye vereceği 500 Euro’luk yardımı kimler alabilecek?

Çarşamba günü Maliye Bakanı Magnus Brunner yaptığı açıklamada, 28 milyar Euro’luk yardım paketine atıfta bulunarak, “Halka, toplam 28 milyar Euro’luk bir rahatlama sağlayacağı enflasyona karşı üçüncü önlem paketinin bir parçası olarak, şimdi de 100 ila 500 Euro’luk bu kademeli kredi ile çok sayıda girişimciye açık bir destek sinyali gönderiyoruz. Yani sıra ülkemizdeki çiftçiler ve ormancılar” dedi

Mevcut fiyat artışları yerli şirketleri de etkilediğinden, Ticari Sosyal Sigorta Yasası (GSVG) ve Çiftçi Sosyal Sigorta Yasası kapsamında sigortalılar için 500 Euro’ya kadar “olağanüstü kredi” getirilecek (BSVG). 2022’nin üçüncü (çiftçi ve ormancı) ve dördüncü (GSVG sigortalı) çeyreği için sigortalıların katkı hesaplarına bir defaya mahsus kredi yapılacaktır.

31 Ağustos 2022 ve 31 Mayıs 2022 tarihlerinde sağlık sigortasında zorunlu veya kendi kendine sigortalı olan kişiler – 566 Euro’luk katkı tabanından başlayarak – bu tarihte sağlık sigortasında aylık katkı tabanının 2.900 Euro’yu geçmemesi koşuluyla, kademeli kredi almaya hak kazanacaklar. 

Katkı esasına ve buna karşılık gelen kredi tutarının kademeli dağılımına odaklanarak, çalışanlar ve düşük gelirli emekliler için geçim maliyeti vergi kredisi ile sağlanan indirimle karşılaştırılabilir bir rahatlama etkisi garanti ediliyor.

Ayrıntılar

Ayrıntılı olarak, aylık 1.200 Euro’dan 2.100 Euro’ya kadar olan katkı payı bazında 500 Euro’luk maksimum indirim mevcuttur. Katkı esası daha düşükse, 160 ila 420 Euro arasında kademeli bir miktar alma hakkınız var. Daha yüksek bazlarla, kredi 440’tan 100 avroya, aylık katkı bazında 2.700 ila 2.900 avroya düşürülüyor.

İstihdam ve serbest meslek durumunda çifte tercihli muameleyi önlemek için gelir vergisi alanındaki olağanüstü kredi, geçim indirimini azaltmaktadır. Ayrıca, kredi genellikle gelir vergisinden muaftır.

Olağanüstü kredinin verildiği yıl için toplam gelir 24.500 Euro’yu aşarsa, kredi gelir vergisi matrahına eklenmelidir. Sınır, geçim ödeneğinin ödenmesi gereken sınıra karşılık gelir. | © DerVirgül

Yayınlama: 13.07.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.