Avusturya istihbaratından, Anayasa karşıtlarına operasyon

Avusturya Devlet Güvenlik ve İstihbarat Müdürlüğü (DSN) talimatıyla perşembe günü beş federal eyalette, mevcut Anayasa düzenini yıkmak isteyen yapılanmaya operasyon düzenlendi.

Avusturya istihbaratından, Anayasa karşıtlarına operasyon

İçişleri Bakanlığı, Devlet Güvenlik ve İstihbarat Müdürlüğü (DSN) talimatıyla Perşembe günü beş federal eyalette, devletin anayasal düzenini reddeden örgütlü yapıya bağlantılı yedi kişi hakkında işlem başlatıldığını duyurdu. Ev aramaları ve el koymaların yanı sıra iki tutuklama yapıldığı kaydedildi. 

Avusturya Anayasayı Koruma Dairesi, “devleti reddeden yedi kişi” hakkında soruşturma başlattığı operasyona toplam 55 özel polis biriminden memurun katıldığı belitildi. 

Kärnten, Aşağı Avusturya, Salzburg, Steiermark ve Tirol’de yapılan ev aramalarında, yedi kişiden elektronik cihazlar ve veri taşıyıcıları, bir tatar yayı ve çok sayıda Reich vatandaşı kimlik kartı ele geçirildi.

Şu anda dört kadın ve üç erkek, devlet karşıtı bağlantı, zorlama, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanmaya teşvikten soruşturuluyor.

Yapılan açıklamada, aşırı sağ yapılamamaların Korona salgını ve Ukrayna’daki Rusya işgalini propaganda aracı yaptığı söylendi. | © DerVirgül

Yayınlama: 09.07.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.