“Ölümsüz Viyana” [Unsterblich Wien] Holiganlarına Baskınlar

Viyana ve Aşağı Avusturya’da yedi evde yapılan aramalarda “Unsterblich Wien” adlı holigan grubuna ait çok sayıda Nazi hatırası ele geçirildi.

“Ölümsüz Viyana” [Unsterblich Wien] Holiganlarına Baskınlar

Federal İçişleri Bakanlığı’nın Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, Devlet Koruma ve İstihbarat Müdürlüğü (DSN) ile Aşağı Avusturya ve Viyana Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Eyalet Müdürlükleri (LVT), 13 Eylül 2023 tarihinde Viyana Savcılığı’nın talimatıyla evlerinde yapılan aramalar sırasında “Unsterblich Wien” adlı holigan grubundan çok sayıda Nazi hatırası ele geçirdi.

“Holigan dünyasında genel olarak yüksek bir şiddet eğilimi vardır. Bu şiddet eğilimi aşırı sağcılıkla birleştiğinde çok tehlikeli bir durum ortaya çıkıyor ve bu durum DSN ve LVT’nin soruşturmaları sayesinde etkisiz hale getirildi,” dedi Kamu Güvenliği Genel Müdürü Franz Ruf.

Aşırı sağcılarla gruplaşma dikkat çekti

DSN’nin “Immortal Vienna” üyelerine yönelik soruşturma, Nasyonal Sosyalistlerin yeniden faaliyete geçtiği şüphesiyle 2022 baharından bu yana devam etmektedir. Soruşturma, Kasım 2021’den bu yana grubun destekçilerinin, üzerinde stilize Nazi sembolleri bulunan deri şapkalarla defalarca kamuoyu önüne çıkmaları nedeniyle başlatılmıştır.

Söz konusu kişilerin stilize Nazi sembollerini kamuya açık bir şekilde sergileyerek nasyonal sosyalist fikirleri yaymak istediklerinden şüpheleniliyor. İçişleri Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada “Grup geçmişte aşırı sağcılıkla bağlantılı olarak zaten dikkat çekmişti ve çok sayıda üye açıkça Neo-Nazi zihniyetine sahip” dedi.

Frock “özellikle ilgili

DSN, 13 Eylül 2023 sabah saatlerinde Aşağı Avusturya ve Viyana’da gruplaşmaya karşı eş zamanlı bir eylem koordine etmiştir. Viyana Savcılığı, yedi evin aranmasının yanı sıra toplam 13 kişinin derhal sorgulanması ve el konulması emrini verdi.

Ele geçirilen elbiseler özellikle önemli, çünkü üzerlerinde stilize edilmiş ve hafifçe değiştirilmiş “SS kafatasları” yamalar olarak tasvir edilmiş ve grup bunları kendini halka göstermek için kullanacaktır dendi. Soruşturma halen devam etmektedir.

Eski Wiener Austria taraftar kulübü

“Unsterblich Wien” Viyana Avusturya’nın eski bir taraftar kulübüdür. Radikalizm ve antisemitizme karşı alınan önlemler kataloğunun bir uyarlaması olarak, derneğin bilinen tüm üyeleri ve destekçileri on yıl kadar önce binadan uzaklaştırılmıştır.| ©DerVirgül

Yayınlama: 15.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.