Viyana Eğitim Yardımı | Kayıtlar 2 Ekim’de başlıyor

Sonbaharda, Viyana Yetişkin Eğitim Merkezleri, VHS Öğrenme İstasyonları ve matematik, Almanca ve İngilizce dillerinde ücretsiz destekli çevrimiçi kursların 1.300’den fazla öğrenme yardımı kursu yeniden sunulacak.

Viyana Eğitim Yardımı | Kayıtlar 2 Ekim’de başlıyor

Belediye Başkan Yardımcısı ve Eğitimden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Christoph Wiederkehr, bu desteğin neden şimdi çok önemli olduğunu şöyle açıklıyor: “Enflasyon, özel ders fiyatlarının da fırlamasına neden oldu. Birçok aile için özel dersler artık karşılanabilir olmaktan çıktı. Ancak eğitim fırsatları başarılı bir geleceğin temeli olduğu için, Viyana’da 13.000’e yakın çocuk ve gence ücretsiz olarak okul materyallerini yetiştirme fırsatı sunuyoruz.”

Viyana Öğrenim Yardımı için kayıtlar başladı

İhtiyaçlara cevap verebilmek ve hem uzun hem de kısa vadeli destek sunabilmek için çeşitli formatlar arasından seçim yapılabilir. “İleri eğitimin temeli okul yıllarında atılır. Çocuklara öğrenmeye karşı olumlu bir yaklaşım kazandırmak özellikle önemlidir. Bu nedenle, çocukların bireysel ihtiyaçlarını dikkate alan çeşitli öğrenme destek formatları sunuyoruz,” diye açıklıyor Viyana Yetişkin Eğitim Merkezleri Genel Müdürü Herbert Schweiger.

Viyana’da matematik, Almanca ve İngilizce alanlarında 1.000 VHS öğrenme destek kursu

Ortaöğretim 1. kademe (10 – 14 yaş) öğrencileri için matematik, Almanca ve İngilizce alanlarında 1.000’den fazla VHS öğrenme destek kursu haftada bir kez Viyana’daki okullarda gerçekleştirilmekte ve iki ders ünitesi sürmektedir. Öğrenciler burada öğrenme tekniklerini geliştirebilir ve uzun vadede öğrendiklerini pekiştirebilirler. Evde öğrenmeyi tercih edenler 100 online kurstan birine katılabilirler. Bunların her biri bir saat sürmekte ve ayrıca dijital becerileri teşvik etmektedir.

Viyana’daki 1.500 ilkokul öğrencisi için de öğrenme yardımı kursları

Bu dönem, Viyana’daki ilkokullar için öğrenme destek kursları 150 kursa çıkarıldı ve 1.500 öğrenciye ücretsiz destek şansı sunuldu. Burada Almanca, matematik ve Almanca Başlangıç (Almancayı yeni öğrenen çocuklar için) derslerinin öğrenme içerikleri eğlenceli bir şekilde tekrarlanmaktadır. Kursların her biri 1,5 saat sürmekte ve çeşitli yerlerde gerçekleştirilmektedir.

Öğrencileri mümkün olan en iyi şekilde desteklemek için, öğrenme yardımı kursları en fazla 10 katılımcıdan oluşan küçük gruplar halinde düzenlenmektedir. Kurslar tüm okul seviyelerinde ortaokul 1. kademe ve ilkokul için tasarlanmıştır.

Öğleden sonra 17 VHS öğrenme istasyonunda karmaşık olmayan yardım

VHS öğrenme istasyonları, öğrenme materyali, ev ödevi veya okul ödevi hazırlığı ile ilgili sorular için karmaşık olmayan destek sunar. Doğrudan 17 VHS lokasyonunda yer alırlar ve hızlı yardıma ihtiyaç duyan veya birkaç konuda soruları olan herkes için açık bir tekliftir. Öğrenciler aynı gün içinde farklı dersler arasında geçiş yapabilir ve soruları yanıtlanana kadar kalabilirler. Kayıt yaptırmaya gerek yoktur. VHS Öğrenme İstasyonları pazartesiden perşembeye 14.30 ile 17.30 saatleri arasında hizmet vermektedir (okul tatilleri ve bayramlar hariç).| ©DerVirgül

Yayınlama: 24.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.