Ölüm dramı önlendi | Avusturya Polisi 46 göçmeni kurtardı

Pazar gecesi Avusturya’ya yapılan vicdansız bir mülteci nakli sırasında hayati tehlike arz eden sahneler yaşandı. Aralarında kadın ve 14 çocuğun da bulunduğu 46 Türk ve Suriyeli, saatlerce bir kapalı kasa kamyonetin dar yük ambarında kilitli kaldı.

Ölüm dramı önlendi | Avusturya Polisi 46 göçmeni kurtardı

Boğulma tehlikesi geçiriyorlardı! Burgenland’daki Deutschkreutz sınır kapısındaki polis memurları kilitli göçmenleri kurtardı.

Pencere yok, koltuk yok, nefes alacak hava yok – bu neredeyse dayanılmaz koşullar altında kaçak minibüsteki mülteciler saatlerce seyahat etmişlerdi. İlk incelemelere göre, insan tacirinin beyaz Mercedes Sprinter ile Sırbistan’dan yola çıktığından şüpheleniliyor.

Pazar günü saat 02:00 sularında minibüs Deutschkreutz sınır kapısına geldiğinde, yük ambarında bulunan 24 erkek, sekiz kadın ve 14 çocuğun çoğu acı dolu saatlerin ardından neredeyse can çekişiyordu. Yetkililer ve görevli askerler “tak tak sesleri duyulduğunu” belirtti.

Son dakika kurtarması

Polis memurları Mercedes Sprinter’ın yükleme alanının kapılarını açtığında, sıkışan mülteciler adeta onlara doğru koştu. Nefes nefese kalmışlardı. Resmi notlara göre, 35 Türk ve 11 Suriyeli güçlerinin sınırındaydı ve tamamen çaresiz durumdaydılar. “Bazılarının yüzü çoktan solmuştu, sanki kusmuş gibiydiler” denildi.

Kaçakçılar tutuklandı

Görünüşe göre, yolculardan bazıları korku dolu yolculuk sırasında kargo bölümüne dışkılamış olabilir. Sınır muhafızları kötü bir koku almışlar. Bir yetkili, “2015 yazında Parndorf yakınlarında A4 üzerinde soğutmalı bir kamyonda 71 mültecinin cesedinin bulunduğu trajedinin korkunç anıları akla geliyor” dedi.

Kurtarılan mültecilerle ilgilenildi ve Heiligenkreuz’daki ilk polis kabul merkezine getirildi. Şu anda sorgulanıyorlar. Soruşturma önümüzdeki birkaç gün boyunca devam edecek.|© DerVirgül

Yayınlama: 24.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.