Yaz kamplarında engelli çocuklar için kontenjan artırıldı

Viyana’da her yıl yapılan yaz kampları kapsamında, 2024 yaz kampında engelli çocuklar için daha fazla kontenjan ayrıldığı bildirildi.

Yaz kamplarında engelli çocuklar için kontenjan artırıldı

Yaz şehir kampları genellikle Viyana Belediyesi tarafından Education in Focus, Hi Jump Vienna derneği ve gençlik ve eğitim sektöründe faaliyet gösteren diğer kuruluşlarla işbirliği içinde düzenlenir ve sunulur. Tatil bakım programına 6 ila 12 yaş arası çocuklar katılabilir. Ayrıca 14 yaşına kadar engelli çocuklar da katılmaktadır. Bu bağlamda 2024 yılında engelli çocuklara yönelik kontenjanların oranında bir artış yapıldığı bildirildi.

Yaz Şehir Kampları 2024 yılında 1 Temmuz – 30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Ek okul konumunun toplam 31’e genişletilmesiyle bu yıl 31.210 kontenjan sunulacak.

Engelli çocuklara yönelik çocuk bakım yerlerinin sayısı artırıldı

2024 yılında engelli çocuklar için küçük gruplar halinde yüzde 50 daha fazla çocuk bakım yeri mevcut olacak. Engelli çocuklara yönelik kapsayıcı bakım alanında artık yüzde 31 daha fazla çocuk bakım yeri mevcut.

Viyana Yaz Şehir Kampları 2024 için kayıt

Bu yıl Şehir Yaz Kampları 2024’e katılmanın maliyeti de öğle yemeği ve sağlıklı atıştırmalık dahil olmak üzere çocuk başına haftalık bakım başına 60 Euro’dur.

Her ikinci ve üçüncü kardeş için masraflar haftalık ve çocuk başına 30 Euro’ya düşürülüyor; Dördüncü çocuktan itibaren katılım ücretsizdir. Ayrıca temel bakımda bulunan ve ihtiyaç temelli asgari gelire sahip çocuklar da kampanyadan ücretsiz yararlanma olanağına sahip.

Ana ikametgahları Viyana’da bulunan ve tüm gün açık bir kamu ilkokuluna (OVS, GTVS) devam eden ve burada rezervasyon kodu alan 6 ila 10 yaş arası çocukların kayıtları 18 Nisan 2024’te başlıyor. Çevrimiçi kayıt 2 Mayıs’tan itibaren mümkün olacak. Rezervasyon kodu olmadan mümkündür ve tatil bakımı kampüsteki bir okul sonrası veya çocuk bakımı yeri tarafından güvence altına alınmayan Viyana okullarındaki 6 ila 12 yaş arası tüm çocuklar için erişilebilirdir. | ©DerVirgül

Yayınlama: 01.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.