Avusturya’da çocukların ceza sorumluluğu ve yargılanması tartışılıyor

Viyana’da on iki yaşındaki bir kız çocuğunun 17 şüpheli tarafından istismar edilmesi ve şüphelilerin yaş küçüklüğüne ilişkin düzenlemeden dolayı yargılanamaması, başbakanı harekete geçirdi. Başbakan Nehammer cezai sorumluluk yaşını düşürmeyi düşünüyor.

Avusturya’da çocukların ceza sorumluluğu ve yargılanması tartışılıyor

12 yaşındaki bir çocuğun toplam 17 şüpheli tarafından istismar edilmesinin ardından Nehammer, Bakanlar Edtstadler ve Karner’den uygun bir önlem paketi geliştirmelerini istedi.

Nehammer’ın bakış açısına göre üç spesifik eylem alanı var. Her şeyden önce Şansölye, tecavüz veya ciddi bedensel zarar verme gibi suçlar işleyen 14 yaşın altındaki gençlerin cezai sorumluluğu bulunmadığını ve bu nedenle yeterince cezalandırılamayacaklarını belirtiyor. Gençlerde şiddet olgusunun daha fazla dikkate alınması gerekiyor.

Bunu yapmak için ebeveynlerin rol ve sorumluluklarına daha fazla dikkat edilmelidir: “Devletin önleme konusunda ebeveynleri nasıl daha iyi destekleyebileceğini ve gençlik refahının nasıl daha güçlü bir kaldıraç olabileceğini sormamız gerekiyor.” Ancak aynı zamanda ebeveynlerin sorumluluğunun sonuçta nasıl sorumluluğa yol açtığı da kendisine sorulmalıdır.

Nihayetinde Nehammer, mala karşı işlenen suçlarla karşılaştırıldığında hayata karşı işlenen suçlar ve uzuvlara karşı işlenen suçlar arasındaki “genel dengesizliği” gidermek istiyor. 12 yaşındaki kız çocuğuna yönelik gerçekleştirilen vahşet, hukuk sisteminin yeterince doğru olmadığını gösteriyor diye konuştu.

Yeşiller Partisi, 12 yaşındaki çocuğa uygulanan istismarın ardından “dava mevzuatına” aykırı olarak eğitim çağrısında bulundu

Yeşiller Partisi adalet sözcüsü Agnes Sirkka Prammer, 12 yaşındaki çocuğun durumunu “şok edici” olarak nitelendirdi ve bunun nasıl olabileceğini açıklığa kavuşturmak için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi. Gençler ve hatta çocuklar suç işleseler bile bunun sonuçlarının olması gerekir. Bunun için yasalar var: “Fakat bu eylemin haklı şokuna yanıt olarak yasa çıkarmaya inanmıyoruz.” Amaç öncelikle böyle bir şeyin olmasını önlemek olmalıdır dedi.

Kadın Bakanı Susanne Raab (ÖVP), faillerin zihninde var olması gereken, “bu vakada da göç yoluyla diğer kültürlerden ithal edilen” korkunç kadın imajının insanlık dışı ve derinden rahatsız edici olduğunu düşünüyor. Bu tür acımasız ve ciddi suçlar için yaşa dayalı cezasızlığın yanlış olduğuna inanıyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 03.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.