“Familienbonus Plus” çocuk başına 1.430 Euro kazandırdı

“Familienbonus Plus” çocuk başına 1.430 Euro kazandırdı

Avusturya Maliye Bakanlığı, “Familienbonus Plus” kapsamında 2022 yılında vergiye tabi ailelere çocuk başına ortalama 1.430 Euro’nun üzerinde ödeme yapıldığını duyurdu.

Gelir vergisini azaltan bu vergi indirimi kullanılarak bugüne kadar 2022 yılı için uygun ailelere 2 milyar Euro’dan fazla para aktarıldı. Vergi beyannamesi beş yıla kadar geriye dönük olarak verilebildiği için bakanlık, çarşamba günü yaptığı açıklamada miktarın 2,4 milyar Euro’ya çıkmasını bekliyor.

Maliye Bakanlığı: Bürokrasi daha da azaltılmalı

Bu arada, dijital uygulamaların basitleştirilmesi çalışmaları da ilerletilmeye devam edecek.

Finans departmanına göre, yeni FABIAN prosedürü, örneğin üniversitelerle otomatik olarak veri alışverişi yaparak ve aile yardımlarının mezuniyetten sonra başvuru olmadan sorunsuz bir şekilde ödenmeye devam etmesine izin vererek daha az bürokrasi sağlayacak.

Teknik yenilikler sayesinde FABIAN artık çırak veri tabanına, Avrupa Performans Bilgi Değişimi’ne (ELISA) yönelik bir arayüze ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın engelli geçiş kartı hizmetine bağlantıya sahip.

Gelecekte, kusurların giderilmesine yönelik rezervasyon ve başvuruların ve ALF mektuplarının (başvurusuz aile yardımı) FinanzOnline üzerinden yanıtlanması, ayrıca işleme durumunun otomatik olarak bildirilmesi ve sosyal güvenlik verilerine bağlantı sağlanması planlanmaktadır.| ©DerVirgül

 

 

Yayınlama: 03.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.