Eski Şansölye için Türkçe taziye mesajları yayınlandı

Eski Şansölye için Türkçe taziye mesajları yayınlandı

Avusturya’nın ilk kadın [başbakanı] şansölyesi eski Anayasa Mahkemesi [VfGH] başkanı Brigitte Bierlein hayatını kaybetti.

Pazartesi günü hayatını kaybeden, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı 74 yaşındaydı.

Federal Başkan Alexander Van der Bellen, Bierlein’in ölümünden derinden etkilendi. “Cumhuriyet’e pek çok görevde sadakatle hizmet etti. Anayasamızın koruyucusu ve aynı zamanda ilk kadın şansölye olarak” diye vurguladı: “Brigitte Bierlein’i, ülkesinin ona ihtiyacı olduğunda sorumluluk alan, cesur, disiplinli bir kadın olarak tanıdım. Gelecekte de hepimiz için birçok kız çocuğuna ve kadına rol model olmaya devam edeceğiz.

Öte yandan başta Büyükelçisi Ozan Ceyhun olmak üzere bir kurumdan taziye mesajları yayınlandı.

T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun yayınladığı taziye mesajında, “Eski Şansölye Brigitte Bierlein’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Türkiye Büyükelçiliği adına en içten taziyelerimi sunmak isterim. Kendisi sadece olağanüstü bir kişilik ve özverili bir hukukçu değil, aynı zamanda davetlerimize her zaman icabet eden iyi bir dosttu. Bazı davetlerde karşılaştığımızda sohbet ederdik. Bu zor zamanda ailesine, yakınlarına ve Avusturya halkına güç ve teselli diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Avusturya İslam Cemaati [IGGÖ] Başkanı Ümit Vural yayınladığı taziye mesajında, “Eski Federal Şansölye ve Anayasa Yargıcı Brigitte Bierlein’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığınız unutulmayacaktır.
Avusturya İslam Dini Cemaati IGGÖ adına ailesine en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Avusturya Alevi İnanç Toplumu (ALEVI) adına taziye mesajı yayınlayan Yüksel Bilgin, “Avusturya Alevi İnanç Toplumu (ALEVI) olarak Avusturya’nın ilk kadın Federal Şansölyesi (Başbakanı) Brigitte Bierlein’ın kaybından dolayı büyük bir üzüntü duymaktayız. Federal Şansölye olarak görev yaptığı süre boyunca demokrasi, eşitlik ve sosyal adalete olan bağlılığıyla öne çıkan Bierlein, Alevi inancı ile de derinden örtüşen değerlere sahipti. Avusturya Alevi İnanç Toplumu (ALEVI) olarak Hakka yürüyen Federal Şansölye Brigitte Bierlein’a rahmet dilerken, başta Aile fertleri olmak üzere tüm Avusturya halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Brigitte Bierlein’ın Ruhu huzur bulsun ve bıraktığı hizmet ve liderlik mirası gelecek nesiller için parlak bir örnek olsun.” ifadelerine yer verdi.

Avusturya Samsunlular eğitim, yardımlaşma, dayanışma ve entegrasyon derneği [SAM-DER] Başkanı İrfan Korkmaz tarafından yayınlanan taziye mesajında, “Eski Şansölye Brigitte Bierlein’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Avusturya Samsunlular eğitim, yardımlaşma, dayanışma ve entegrasyon derneği [SAM-DER] adına en içten taziyelerimizi sunmak isteriz.” ifadelerine yer verdi. | DerVirgül

Yayınlama: 03.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.