Viyana’da baltayla kız arkadaşını öldüren adam, polis tarafından vuruldu

Viyana’da baltayla kız arkadaşını öldüren adam, polis tarafından vuruldu

Avusturya’nın başkenti Viyana yine bir kadın cinayetine sahne oldu. AB ülkeleri arasında en çok kadın cinayeti işlenen ülkede dün gece kan donduran bir cinayet daha işlendi.

| Viyana polisinin açıklaması:

 

Salı gecesi Floridsdorf’ta 22 yaşında bir genç kadın öldürüldü. Şüphelinin daha sonra orada bulunan polis memurlarına saldırdığı söyleniyor. Bunun üzerine polis memurları adama ateş ettikleri ve saldırganın olay yerinde öldüğü bildirildi.

Kadın cinayetinin ayrıntıları gece yarısı polis tarafından açıklandı. Şilili 22 yaşındaki kadın , zaten şiddet suçlarından sabıkalı olan Venezuelalı erkek arkadaşı tarafından baltayla vahşice öldürüldüğü söylenen olayda, alarma geçen polis olay yerine vardığında, 26 yaşındaki zanlı elindeki baltayla sokaktaki polis memurları da saldırdığı ve polisin ateş açması sonucu olay yerinde öldürüldüğü kaydedildi.

Polis sözcüsü Markus Dittrich’e göre, cinayet öncesinde iki kişi arasında şiddetli bir tartışma yaşandı.

Komşular muhtemelen polisi uyardı; polis de böyle bir durumda her zaman olduğu gibi, bildirilen anlaşmazlığa yalnızca bir telsiz aracıyla yanıt verdi. Dittrich, “Operasyonun nedeni başlangıçta tamamen zararsız görünüyordu” dedi.

Arka planla ilgili hiçbir ayrıntı bilinmiyor

Memurlar geldiğinde adamın Ferchenbauergasse’de elinde baltayla, vücudunun üst bölümü çıplak biçimde yürüdüğü söylendi. Daha sonra baltayla polis memurlarına saldırmaya çalıştı. Dittrich, “Hızla tehlikeli bir duruma dönüştü” dedi. Resmi eylem sırasında ateş açıldı. Adam öldürüldü.

Polis, Schwaigergasse ile Frömmlgasse’nin kesiştiği noktanın etrafındaki alanı kordon altına aldı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 12.06.2024
Düzenleme: 12.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.