Avusturya 35 dereceye varan sıcak bir haftaya giriyor…

Avusturya 35 dereceye varan sıcak bir haftaya giriyor…

Bu hafta Avusturya’da sıcaklıkların 30 derecenin üzerinde olması beklenebilir.

Geosfer Avusturya meteorologlarının Pazar günü öngördüğü tahminlere göre, Pazartesi gününden itibaren sıcaklıklar önemli ölçüde artacak ve 30 derecenin üzerine çıkacak.

Cuma günü zirve 35 derece olacak

Pazartesi ülkenin büyük bölümünde saf güneş ışığıyla başlıyor. Batıdan birkaç geniş katmanlı bulut ortaya çıkıyor ve gün boyunca dağlar ve tepeler üzerinde yükseklere ulaşan kümülüs bulutları gelişiyor ve bunun sonucunda sağanak yağmur ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgâr doğudan güneybatıya hafif ve orta şiddette esecek. Erken sıcaklıklar 10 ila 16 dereceye yükselirken, günlük maksimum sıcaklıklar 24 ila 29 dereceye çıkması tahmin ediliyor.

Salı gününden itibaren sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak

Salı günü güneşli bir gün bekleniyor, çoğunlukla sadece yüksek bulutlar var. Öğleden sonra dağlarda birkaç sığ kümülüs bulutu oluşacak, ancak sağanak yağış potansiyeli çok düşük. Rüzgar ana Alp sırtı boyunca güneydoğudan güneye doğru zayıf, orta derecede esiyor. Erken sıcaklıklar on iki ila 18 dereceye ulaşır, günlük maksimum sıcaklıklar 26 ila 32 derece olması bekleniyor.

Doğu Alp bölgesindeki yüksek basıncın etkisi Çarşamba günü kuzeyden yavaş yavaş zayıflayacak. Bu, güneybatı akıntısının devam etmesi durumunda ana Alp sırtı üzerindeki basınç kontrastının artacağı anlamına gelir. Güneşli ve sıcak yaz havası baskın hava unsuru olmaya devam ediyor. Erken sıcaklıklar on iki ila 18 dereceye yükselmesi beklenirken, günlük maksimum sıcaklıklar 28 ila 33 dereceye çıkması tahmin ediliyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 17.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.