Graz’da Türkiye doğumlu amca yeğen sahte polis davasında yargılandı

Graz’da Türkiye doğumlu amca yeğen sahte polis davasında yargılandı

İki sahte polis memuru çarşamba [bugün] günü Graz’da hâkim karşısına çıktı. Bu kişilerin uluslararası bir suç örgütünün parçası oldukları söyleniyor. Karar öğleden sonra açıklanacak. Sadece geçen yıl on iki sahte polis memuru tutuklanmıştı.

Dolandırıcılık yaşlı insanları hedef alıyor: Bu kişiler Türkiye ya da Doğu Avrupa’daki bir çağrı merkezinden aranıyor. Arayanlar, mahallede hırsızlık riski olduğunu ve bu nedenle para ve değerli eşyaların bir polis memuruna teslim edilmesi gerektiğini iddia ediyor.

Avusturya’daki dolandırıcılar sahte polis memuru numarasıyla defalarca başarılı oldular. Hatta iki yıl önce Federal Kriminal Dairesi kendi “Sahte Polis Memurları Araştırma Grubu “nu kurdu. Sadece geçen yıl bu şekilde on iki sahte polis memuru tutuklandı ve bunlardan ikisi çarşamba günü Graz’da hakim karşısına çıktı.

Amca ve yeğen birlikte çalıştı

Avusturya Devlet Televizyonu ORF’de yer alan habere göre, amca ve yeğen sanık koltuğunda oturuyor. Her ikisi de Türkiye doğumlu ve Graz’da yaşıyorlar; her ikisi de temizlikçi olarak çalışıyorlar. 24 yaşındaki yeğen ilk sanık: beş vakada dolandırıcılık mağduru yaşlılardan içinde para ve değerli eşyalar bulunan çantaları aldığı ve bir aracıya verdiği iddia ediliyor. Amcasını da şoför olarak şemaya dahil ettiği söyleniyor.

Durumun gerçekten böyle olup olmadığı 24 yaşındaki gencin çelişkiler girdabında kayboldu. Hakim saatlerce sorular sordu ve sonunda yakasına yapıştı: “Ne saçmalıyorsun sen! İfadeniz kafa karışıklığından başka bir şey getirmiyor” dedi. Her halükârda, bu iki adamın bir suç örgütünün çarkındaki en küçük dişliler, yani haberciler olduğu açıktır dendi.

Sanık bir şey bilmediğini iddia ediyor

Savcıya göre, dolandırıcılık olayında sanık geçen yıl 134.000 Euro’luk bir kayba neden olmuştur.

“Ne olduğunu bilmiyordum. Sadece bir paketi alıp birine teslim etmem gerekiyordu,” diyor 24 yaşındaki sanık. Perde arkasındaki kişiler tarafından tehdit edildiği için korkudan ve borçlu olduğu için devam etti. Savcı, kurye hizmeti başına ücretin ganimetin yaklaşık yüzde onu olması gerektiğini açıkladı – sanık 500 ila 2.000 Euro arasında meblağlardan bahsetti. Kararın bu öğleden sonra verilmesi bekleniyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 19.06.2024
Düzenleme: 19.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.